Preporuka

Vikend za slavlje Vincekova, rukometna uzbuđenja i noćne glazbene poslastice...

Objavljeno: 22.01.2016. 16:30

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 14:45

Foto: Ilustracija

Stigao je dugoočekivani vikend te smo, već tradicionalno, za vas izdvojili najzanimljivije događaje u Varaždinu i okolici. Vikend će obilježiti blagdan “Vincekovo” te rukometne utakmice. Pa, krenimo…

Cijelog vikenda slavimo Vincekovo 

Diljem županije obilježavat će se Vincekovo, dan sv. Vinka (zaštitnika vinogradara) koji je upravo danas, 22. siječnja. Tog dana, kažu vinogradari, počinje novi vegetativni ciklus vinove loze te se smatra da će sokovi ubrzo "poteći" trsom. Udruga vinograda i voćara „Sveti Martin izVaraždinskih Toplica u petak, 22. siječnja, po deveti puta organizira obilježavanje „Vincekova“.Ove godine ceremonijal rezidbe održava se u vinogradu Branka Đurasa na bregu Donji Valpovec odnosno na adresi Martinkovec 33. Početak ceremonijala predviđen je za 15.30 sati. Uz sam čin ceremonijala rezidbe predviđena je i odlična zabava, a za dobar „štimung“ pobrinut će se tamburaški sastav Ex Fakini“.

Tradicionalna manifestacija „Vincekov rez“ kojom članovi Udruge vinogradara Gerico iz Bednjeobilježavaju blagdan Sv. Vinka i simboličan početak nove sezone radova u goricama, bit će održana u subotu, 23. siječnja u Šinkovici. Domaćin će ove godine biti obitelj Ivana Mravlinčića, a ceremonija s orezivanjem šiba, kićenjem trsja suhim mesom i kobasicama te drugim običajima tipičnim za Vincekovo počet će u 14 sati.

Hrvatsko planinarsko društvo "Ivančica" iz Ivanca u nedjelju, 24. siječnja, organizira izlet za sve planinare i rekreativce željne dobre zabave. Vincekov pohod ove će se godine održati u Međimurju, u Murskom Središću. Početak pohoda je u 8 – 9 sati, u 14 sati slijedi planinarsko druženje uz jelo i piće u sportskoj dvorani u Murskom Središću, a cijena izleta je 60 kuna.

U subotu su sve oči uprte u rukomet

Nastavlja se Europsko rukometno prvenstvo u Poljskoj te očekivanja od “Kauboja” nakon jučerašnje pobjede nad Makedonijom, rastu. Pravi rukometni spektakl koji se ne propušta očekuje nas u subotu, u 18:15 sati kada Hrvatska igra protiv Francuske. Gotovo svi kafići prenosit će utakmicu, a pogledati ju možete u varaždinskom Sermageu s gratis grickalicama. Danas i u subotu tamo možete uživati i u partijima te je rum – cola 10 kuna, a očekuje vas obilje domaće i strane glazbe.

Ladies night(s)

Recept za dobru zabavu ima i Mea Culpa jer je već nekoliko vikenda zaredom tamo zabava za sve dame – od 22 do 1 sat u petak su pića snižena 50% i za glazbu će se pobrinuti DJ Jeppe. Još jedan “Ladies night” očekuje vas u subotu u Rock Artu uz party pića te DJ Žaca. Što se tiče glazbenih poslastica, u Smash Clubu nastupa od 22 sata grupa Inferno te stari znalac DJ Crazy, dok će u Barfly-u atmosferu zapaliti popularni Taliri.

Komentari