Vikend pred nama

Za besplatno piće crno-bijela kombinacija, a za Star Wars fanove...

Objavljeno: 15.01.2016. 09:38

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 15:42

Dan po dan i stigao je dugoočekivani petak. Kao i uvijek, na jednom mjestu donosimo vam pregled događanja ovog vikenda u Varaždinu i okolici...

Počinje rukometno Europsko prvenstvo 

Prva rukometna utakmica Kauboja počinje u 16 sati te će se naši rukometaši suprotstaviti reprezentaciji Bjelorusije. Tekmu ćete moći pogledati u svim kafićima, a u Sermageu su za sve goste osigurane grickalice i party pića. Ne idite nikud jer navečer tamo slijedi i shooter party te se uz tri pića dobiva jedno gratis, uz domaću glazbu.

U petak je idealno mjesto za dame Mea Culpa s obzirom da su sva pića snižena 50% u razdoblju od 22 do 1 sat. Što se tiče glazbene podloge, glazbu će puštati DJ Nixou i to najnovije RNB hitove. Ipak, većina partija ovog je vikenda rezervirana za subotu.

Subota rezervirana za tematske zabave, svirke i ples

Ove subote u Barfly-u svira popularni Activ Bend te organizatori najavljuju i pića po sniženim cijenama te party do ranih jutarnjih sati. Svirka počinje u 22 sata. U Smash Clubu organizira se zanimljiv Black and white party uz hostese i DJ-a Crazy te gratis piće dobrodošlice za sve u crno – bijeloj odjevnoj kombinaciji. Ljubitelji Star Warsa doći će na svoje jer se u Rock Artu organizira Star Wars tematski After Party nakon gledanja filma u Cinestaru. Za glazbu će se, već tradicionalno, pobrinuti DJ Žac. 

Za one koji žele naučiti plesati, Varaždinski Plesni klub Dnd u subotu, 16. siječnja u svojoj dvorani na Trgu Matije Gupca 21 s početkom u 21 sat organizira plesnu radionicu 'Kizombe' i nakon toga plesnjak u Buffetu Mladost. Riječ je o novom plesu koji je tek "zakoračio" u Varaždin, a nastao je kao spoj koraka sembe (preteča sambe), sa zoukom te ostalim afričkim ritmovima.

Kultura vs. sport 

Što se tiče predstava, u Novom Marofu ne propustite predstavu “Grijeh” u Kulturnom centru Ivan Rabuzin jer gostuje dramska udruga "Kaj" iz Zaboka s predstavom "Grijeh" koja će publiku zasigurno nasmijati do suza. Predstava će se održati s početkom u 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Istog dana u 19,30 sati na Sceni Zvonimir Rogoz HNK-a Varaždin gostuje Slovensko ljudsko gledališče iz Celja s komičnom dramom Kruh Richarda Beana u režiji Jerneja Kobala. Komedija Kruh praizvedena je 1999. u Royal Court Theatru u Londonu i gotovo trenutno stekla popularnost pa nema razloga da ju ne pogledate u izvedbi naših glumaca.

Od sportskih događanja na domaćem terenu treba spomenuti 9. izdanje kvartovskog malonogometnog prvenstva u Petrijancu. Naime, Općina Petrijanec po 9. put organizira tradicionalno "Kvartovsko dvoransko prvenstvo u malom nogometu" u kojem sudjeluju domaći dečki iz naše općine, a s ciljem promicanja zdravog života, sporta i druženja. Prvenstvo počinje ove subote 16. siječnja 2016. godine s početkom u 15:00 sati. Zanimljive utakmice očekuju se i u sklopu drugog tjedna na Karlovačko kupu u Lepoglavi, u subotu i nedjelju. 

I na kraju, ove nedjelju možete pogledati još jednu utakmicu Kauboja. Naime, u 17:15 slijedi utakmica Norveška – Hrvatska. Stoga ne zaboravite navijati, a mi vam, kao i uvijek, želimo ugodan vikend. 

Komentari