Župni zborovi nastupaju 23. studenog na Festivalu svete Cecilije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.11.2013. 13:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije sa svojim voditeljem mo. Anđelkom Igrecom priprema niz duhovno-glazbenih susreta u prigodi proslave blagdana sv. Cecilije, nebeske zaštitnice crkvenih glazbenika.

Već danas održan je susret orguljaša i voditelja liturgijskog pjevanja u župnim i filijalnim crkvama Varaždinske biskupije s biskupom Josipom Mrzljakom.

Susret je bio i prigoda da se s orguljašima i voditeljima održi proba izvođenja pjesama koje mješoviti župni zborovi uvježbavaju za ovogodišnji Festival svete Cecilije koji će biti u subotu 23. studenoga u varaždinskoj katedrali.

U tjednu prije Festivala održat će se po prvi puta dekanatski susreti župnih zborova, a tim će susretima prethoditi i zajedničke probe pojedinih zborova po župama. Središnji sadržaj susreta bit će zajedničko misno slavlje.

U Knegincu će susret biti u utorak 12. studenoga u 18 sati, a sudjelovat će župni zborovi iz Kneginca, Sv. Ilije, Jalžabeta i Remetinca.

U Selnici će susret biti u subotu 16. studenoga u 18 sati, a sudjelovat će župni zborovi iz Sv. Jurja na Bregu, Šenkovca, Murskog Središća, Selnice i Podturna.

U Prelogu će susret biti također u subotu 16. studenoga u 18 sati, uz sudjelovanje župnih zborova iz Preloga, Sv. Jurja u Trnju, Male Subotice, Goričana, Donje Dubrave, Kotoribe i Svete Marije.

U Ivancu će susret biti u subotu 16. studenoga u 18 sati, a sudjelovat će župni zborovi iz Sračinca, Ivanca i Tužnog.

U župnoj crkvi sv. Nikole u Koprivnici u nedjelju 17. studenoga u 9 sati okupit će se  župni zborovi župe sv. Nikole iz Koprivnice, Močila i zbor Ime ljubavi iz Koprivnice.

Festival svete Cecilije u subotu 23. studenoga imat će središnji sadržaj misno slavlje u 18 sati koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a sudjelovat će zborovi iz župa Varaždinske biskupije.

Izvor: biskupija-varazdinska.hr

Komentari