I ove godine Grad Prelog je domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja - KAM. U tri dana (13.,14. i 15. travnja) koliko će trajati, na pozornicu Doma kulture u Prelogu, izaći će kazališni amateri iz cijelog Međimurja.

Županijski žiri u sastavu Igor Ružić, kazališni kritičar,Barbara Rocco, glumica i redateljica i Sanja Nikčević, prof.dr.sc, teatrologinja će odgledati ukupno 20 predstava te izabrati najbolju koja će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se održava se na dvije lokacije: u Pazinu od 11. do 13. svibnja i u Vodicama od 25. do 27. svibnja gdje će ujedno biti i proglašenje pobjednika.

Osim izbora Najbolje predstave, županijski žiri će kao i prethodnih godina odabrati: Najbolju žensku i mušku ulogu festivala, Najbolju sporednu žensku i mušku ulogu ze Najbolju režiju. Nagrada za Najbolji novi amaterski dramski tekst i ove godine dodjeljuje se prema posebnoj proceduri. Tekstovi, njih osam, koji su prema Pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju. Članica žirija zadužena za dodjelu nagrade je prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Ulaz na sve predstave je besplatan. 

Komentari

11.04.2018. 12:03h Zadnja izmjena: 11.04.2018. 12:04