namijenjen starijim sugrađanima

Novih 373.218,56 kuna Gradu Prelogu za projekt Zlatne godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.07.2018. 19:32

Zadnja izmjena: 24.07.2018. 19:33

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek potpisao je Ugovor u okviru poziva „Umjetnost i kultura 54+“ Ministarstva kulture za projekt Grada Preloga „Zlatne godine“, namijenjen našim sugrađanima starijima od 54 godine.

Ugovor je potpisan sa Ministarstvom kulture i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, a Gradu Prelogu je u okviru ovog projekta odobren iznos od 373.218,56 kuna.Ovim projektom nastojati će se uključiti osobe starije od 54 godine  kao i osobe s invaliditetom u kvalitetno provođenje slobodnijeg vremena kroz kulturne i kreativne aktivnosti čime će se nastojati potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom životu.

Time se želi podići svijest o važnosti kulture i umjetnosti u prevenciji socijalne isključenosti starijih osoba, posebno osoba s invaliditetom. Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan, uspješnim prijaviteljima, među kojima i Gradu Prelogu, dodijelili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura 54+“ u ponedjeljak, 23. srpnja 2018. godine, u Muzeju Mimara.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 20 milijuna kuna, od toga je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Za financiranje je odabrano ukupno  40 projekata od pristiglih ukupno 186 prijava.

Komentari