1. ŽNL: Susret vodećeg Zelengaja i drugoplasiranog Obreša u šestom kolu

Objavljeno: 22.09.2012. 16:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Šesto kolo u najvišem rangu županijskog nogometa donijeti će susret vodeće i drugoplasirane momčadi prvenstva, a obje ekipe vjeruju da će stići do bodova u nedjeljnom susretu...

Pet utakmica - pet pobjeda, savršeni je učinak nogometaša Zelengaja na otvaranju prvenstva. Rezultat koji je mnoge iznenadio, ali ne i trenera vodeće momčadi Prve županijske nogometne lige, Stanislava Lacka.

- Jako smo dobra klapa. Igrači se druže nakon svake utakmice, ali i treninga. To je tajna našeg uspjeha! - otkriva trener Lacko.

Žele li zadržati savršeni niz morat će u nedjelju pred domaćim navijačima svladati Obreš iz Svetog Ilije.

- Sad smo u poziciji da se svaka momčad dodatno motivira u utakmicama protiv nas. Svatko želi biti bolji od vodećeg sastava lige. Pobjeda protiv Zelengaja, pogotovo u situaciji kad još ne znamo za poraz, ima posebnu draž. Ali vjerujem da ćemo i nakon susreta s Obrešom zadržati stopostotni učinak - poručio je S. Lacko.

Gosti iz Svetog Ilije ne zamaraju se previše svojim nedjeljnjim domaćinima.

- Pripreme teku kao i za svaku drugu utakmicu. Ne opterećujemo se Zelengajom i njihovim sjajnim uvodnim utakmicama u novoj sezoni. Koncentrirani smo isključivo na svoju igru, koja nam je u prvih pet kola donijela mnogo razloga za zadovoljstvo - kaže trener Obreša, Saša Paska.

Obreš se nametnuo napadačkom igrom, te uz Dubravku sa 16 golova dijeli prvo mjesto na listi najučinkovitijih sastava.

 - Više od tri gola po utakmici najbolje govori kakav nogomet igramo. Od napadačke igre nećemo odustati ni na nedjeljnom gostovanju. Jurnut ćemo na njih s tri napadača. To si možemo priuštiti s obzirom da smo u posljednjem redu iznimno koncentrirani i ne radimo greške. Kad znate da je obrana pouzdana, lakše se odlučiti na veći rizik u napadačkom dijelu igre - objašnjava Paska.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Novom Marofu, gdje istoimeni domaćin dočekuje Plitvicu iz Gojanca, dok će Dubravka u Turčinu odmjeriti snage protiv Sloge iz Slokovca. Nedeljanec, jedina momčad koja još nije osvojila ni bod, u derbiju začelja na svojem travnjaku dočekuje Sračinec. Svi susreti šestog kola igraju se u nedjelju od 16.30 sati.

Komentari