1.ŽNL: Vodeći Zelengaj odlazi na neugodno gostovanje u Jalžabet

Objavljeno: 20.10.2012. 14:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

I nakon devet kola igrači Zelengaja ne znaju za poraz. Novu u nizu, osmu pobjedu, izborili su na gostovanju u Šemovcu protiv domaće Mladosti. S 25 bodova uvjerljivo drže prvo mjesto. Prvim pratiteljima, Dubravki i Plitvici, bježe velikih šest bodova.

- Zasluženo smo toliko uvjerljivo na vrhu tablice. Igramo odlično, u obrani koncentrirano, a u napadu učinkovito. Doduše, tako smo i prošle sezone otvorili prvenstvo pa smo u jednom trenutku posustali - rekao je ravnatelj obrane Zelengaja, Vedran Vitez.

Ponajviše zahvaljujući njemu, ali njegovim kolegama iz zadnje linije, Zelengaj je u devet utakmica primio samo pet pogodaka. Uvjerljivo najsigurnija obrana lige, u nedjelju će na gostovanju u Jalžabetu biti na novim velikim iskušenjima. Tim više jer trener Stanislav Lacko na raspolaganju zbog tri žuta kartona neće imati upravo Vedrana Viteza.

- Ali to neće poremetiti previša našu igru. Sjajna smo klapa na travnjaku i izvan njega. Tko god bude zadužen da me nadomjesti, sigurno će taj posao odraditi besprijekorno - uvjerene je V. Vitez.

Želja je i u Jalžabetu nastaviti pozitivan niz.

- Ali neće biti nimalo lako. Jalžabet je poznat kao jedno od najtežih gostovanja u Prvoj ligi. Nama posebno. Redovito se na tom terenu pošteno “potučemo” s domaćinima - zaključio je Vedran Vitez.

Domaćini se pak nadaju kako će upravo oni Zelengaju priuštiti prvi prvenstveni poraz.

- Znamo gdje nam prijeti najveća opasnost i znat ćemo prilagoditi našu igru. Vrijeme je da i Zelengaj osjeti gorčinu poraza. Jalžabet im to može priuštiti - poručuje trener Jalžabeta, Damir Blaži.

Iako se Jalžabet nalazi na desetom mjestu, njihov strateg nije nezadovoljan.

- Zadovoljan sam igrom. Ni jednom me igrači nisu razočarali. Na žalost, igru nije pratio i rezultat. No, i taj segment mora jednom sjesti na svoje mjesto. Imamo mladu, iznimno brzu momčad, koja njeguje otvoren, napadački nogomet. Stoga nije čudno što se sve momčadi na naš travnjak dolaze braniti. Možda smo stoga neke od najboljih rezultata ostvarili upravo na gostovanjima - zaključio je D. Blaži.

Dubravku očekuje nešto lakši posao protiv Sračinca, dok će Plitvica korak s vodećima pokušati zadržati na gostovanju protiv Udarnika 32.

Komentari