na skupštini dvd-a vrbanovec

FOTO Aktivni vrbanovečki vatrogasci primili pohvale i spomenice za svoj rad

Objavljeno: 01.02.2018. 08:38

Zadnja izmjena: 01.02.2018. 08:48

Uz nazočnost gostujućih DVD-ova iz Varaždinske i Koprivničko- križevačke županije, u subotu, 27. siječnja održana je 116. redovna godišnja Skupština DVD-a Vrbanovec na kojoj je riječ dobrodošlice gostima uputio predsjednik DVD-a Mario Gerić koji je ujedno iznio i financijski plan za tekuću godinu.

U protekloj godini Društvo je bilo fokusirano na osposobljavanja za vatrogasna zvanja i uvježbavanje za natjecanja, a tečaj za zvanje vatrogasac položila su tri naša člana dok su tri članice završile tečaj za zvanje vatrogasne mladeži.

Društvo je vrlo aktivno pa je tako krajem srpnja održana interna pokazna vježba pod nazivom "BACKUP 2017" dok se tokom ljeta uvježbavao vatrogasni pomladak od 6 do 12 godina koju su vodili Luka Ščurić i Nikola Somina, a održano je i niz akcija s ciljem održavanja opreme za natjecanja i intervencije.

Također, montirane su bljeskalice na kombi vozilo koje su nabavljene vlastitim sredstvima jednog člana, osposobljeni izolacijski aparati i tlačne boce, a nabavljene su i visoke gumene čizme, 3 prijelaznice i 5 radnih uniformi i donirane su dvije tlačne cijevi od strane jednog člana DVD-a.

Zahvalnice za poseban doprinos i razvoj vatrogastva primila je Općina Martijanec i Ivan Čokor dok su pohvale za isticanje i sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima primili  članovi i članice pomladka od 6 do 12 godina, a spomenice za 10 godina rada primila su 3 člana, za 20 godina 6 člana, za 40 godina 5 člana, po jedan član za 50 godina i 70 godina rada.

Na kraju sjednice uz riječi pohvale obratili su se načelnik općine Martijanec Dražen Levak te dopredsjednik vatrogasne zajednice Varaždinske županije Saša Lenček.
 

Komentari