Austrijski Diamond opet unajmio aerodrom, otvaraju restoran, avio - servis, pilotsku školu...

Objavljeno: 27.11.2015. 16:43

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:48

Foto: Nikola Kokotec

Tvrtka Diamond Aircraft Croatia upravljat će varaždinskim aerodromom idućih pet godina. Naime, direktor te tvrtke, Rajko Rauš, i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u petak su potpisali ugovor kojim se varaždinska zračna luka daje Diamondu u zakup...

Podsjećamo, varaždinski aerodrom bio je privremeno zatvoren od kraja ožujka 2015. godine, jer je tvrtka Winair varaždinskog poduzetnika Davora Patafte podnijela prijedlog za otvaranje stečaja nad gradskom tvrtkom TD Varaždin Airport.

>>Borović: Milijunska dugovanja Varaždin Airporta napravili zaposlenici Winaira
>>Varaždin Airport: Dvojica zaposlenika na burzu, pokretna imovina blokirana


Stečajni postupak je u tijeku na varaždinskom trgovačkom sudu, no, prema riječima gradonačelnika Gorana Habuša, to ne predstavlja prepreku da Diamond Aircraft Croatia, kao novi zakupac, počne sa svojim aktivnostima.



Novi zakupnik namjerava otvoriti aerodrom za sve potencijalne korisnike i uspostaviti regionalni zrakoplovni centar sa svim sadržajima vezanim uz zrakoplovstvo i ostalim pratećim djelatnostima koje obuhvaćaju trgovačke, ugostiteljske i servisne.

- O nekakvim drugim planovima zasad je prerano govoriti, a naša tvrtka uzela je aerodrom u zakup na rok od pet godina. Diamond Aircraft Croatia osim mene na mjestu direktora nema drugih zaposlenika. No, uskoro ćemo zaposliti ljude koji su nam potrebni kako bi ostvarili svoje planove – naglasio je Rajko Rauš.


Nakon potpisivanja ugovora o zakupu, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš je izjavio da je Grad našao partnera koji će ponovo oživjeti događanja na aerodromu na kojem su zamrle letačke operacije.



- Ovo je i početak oživljavanja  gospodarskih aktivnosti u zoni oko aerodroma koje smo omogućili prošlogodišnjim izmjenama GUP-a. Uz aerodrom je moguće razvijati zrakoplovnu industriju ili nekakvu drugu srodnu djelatnost – naglasio je Habuš dodavši da je novi zakupac i vlasnik zemljišta u neposrednoj blizini aerodromskih površina.

Diamond Aircraft Croatia je tvrtka kćer Diamond Aircraft Industires GmbH iz Austrije koja svoje sjedište ima u Wiener-Neustadtu. Riječ je o  jednom  od najvećih proizvođača modernih sportsko - turističkih letjelica.

Tvrtka Diamond Aircraft Croatia je upravljala varaždinskim aerodromom od 2003. do 2008. godine i u tom razdoblju nisu realizirani planovi da se u Varaždinu otvore pogoni za proizvodnju dijelova aviona.

Komentari