uspješna organizacija

Načelnik Šprem na motoru predvodio gotovo 200 sudionika biciklijade u Maruševcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2018. 09:25

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:53

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna, uspješna 1. biciklijada Općine Maruševec. Na ruti duljine 18,5 kilometara vozilo se gotovo 200 biciklista s područja općine Maruševec, ali i biciklisti iz susjednih općina i gradova.

Bicikliralo se kroz naselja Čalinec, Korenjak, Brodarovec, Novaki, Druškovec, Koškovec i Cerje Nebojse, a na nekoliko lokacija sponzori su osigurali okrjepu za sve sudionike biciklijade. Igralište Gmajna bilo je start i cilj biciklijade, a članovi Udruge Gmajna su po dolasku za bicikliste pripremili besplatni grah.

U 1. biciklijadi Općine Maruševec sudjelovali su načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

 - U prvoj godini mandata okupili smo predstavnike i članove organizacija civilnog društva u cilju pojačanja njihovih aktivnosti. Jedan od rezultata je ova 1. biciklijada koja se održavala na području naše općine i to u organizaciji najmlađe udruge koja okuplja velik broj članova - Udruge Gmajna, istaknuo je načelnik Šprem i dodao kako će Općina Maruševec i dalje biti podrška svim udrugama i podupirati njihov rad i djelovanje.

Zamjenik načelnika Mario Klapša naglasio je pak da je sama organizacija biciklijade bila na zavidnom nivou. 

- Zadovoljni smo jer je prva biciklijada okupila veći broj zaljubljenika u pedaliranje nego što smo očekivali. Jako smo sretni što su u biciklijadi sudjelovali građani svih dobnih skupina, od školske djece do umirovljenika, pa čak i jedan budući biciklist od 15 mjeseci. Važno je poticati mlade ljude na zdrave stilove života, a vožnja bicikla zasigurno jedan od tih, zbog zdravstvenog, ekološkog, društvenog i drugih aspekata, istaknuo je zamjenik Klapša te dodao kako je biciklijada bila humanitarnog karaktera, jer će Udruga Gmajna prikupljene donacije darivat župnom Caritasu.

Općina Maruševec ovim putem zahvaljuje sudionicima, sponzorima, organizatorima, kao i svim građanima Općine Maruševec koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji prve ovakve manifestacije u našoj sredini.

Komentari