Biciklisti iz Lepoglave krenuli put engleskog Leicestera

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 04.05.2015. 13:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Lepoglavčani Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki krenuli su na biciklističku avanturu dugu 2138 kilometra.

Cilj im je na biciklima stići do Leicestera u Engleskoj te se susresti s Andrejom Kramarićem, hrvatskim nogometnim reprezantivcem na privremenom radu u istoimenom engleskom premierligašu, inače nećakom Ivice Podsečkog.

Prije odlaska, dvojici prijatelja sretan su put poželjeli lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

Tom su im prigodom poklonili zastavicu grada Lepoglave i lepoglavsku monografiju koja će im pomoći da onima koje budu susretali na svom putu približe ljepote kraja iz kojeg su krenuli na ovu avanturu.

Kristija i Ivica prvo će vlakom do Frankfurta odakle će biciklima nastaviti prema Leicesteru. Iako su prvotno planirali iz Lepoglave krenuti biciklima, zbog nedostatka vremena odlučili su vlakom otići bliže Engleskoj u kojoj žele, biciklirajući, provesti što više vremena i upoznati je.

Na biciklima, ovisno o vremenskim prilikama, planiraju provesti ukupno devet dana i u tom vremenu savladati rutu Frankfurt - Bonn – Liege – Bruxselles – Calais – Dover – London – Stonehenge – Oxford – Leicester.

 

Komentari