Biskup Jezerinac posjetio branitelje u lepoglavskoj kaznionici

Objavljeno: 20.12.2014. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac po tradiciji je uoči božićnih blagdana u četvrtak posjetio je, u pratnji predsjednika Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Toma Kačinarija, zatvorenike u kaznionici u Lepoglavi...

Biskup Jezerinac je predvodio misno slavlje u prepunoj kapeli Bl. Alojzija Stepinca. Na početku homilije biskup je istaknuo kako je vrijeme došašća vrijeme iščekivanja. Kad se nekoga očekuje, vrše se pripreme, uređuju kuće, da bi se gosta što ljepše ugostilo. I mi se u ovom vremenu želimo što bolje pripremiti za blagdan Isusova rođenja, za blagdan Božića, naglasio je Jezerinac.

- Za nas kao vjernike veoma je važan sadašnji trenutak. Zato se i pripremamo molitvom, sakramentima za blagdan Božića. "Uzalud se rodio ako se nije rodio u nama". Da bi se rodio u nama, potrebno je pripremiti se molitvom za milost obraćenja. Dobro je načiniti kratki ispit savjesti i na kraju pristupiti ispovijedi, priznati što smo sagriješili. Sam Bog nam tada oprašta grijehe. Ne treba se bojati toga priznanja. Bog nam ne samo oprašta grijehe nego i vraća mir duše - pojasnio je biskup Jezerinac.

Na kraju homilije biskup je istaknuo kako "slaviti Božić ne znači slaviti povijesni događaj Isusova rođenja. Slaviti Božić znači slaviti ga u prijateljstvu i povezanosti s Isusom Kristom.

- Želim vam svima da vas obuzmu osjećaji da niste sami, da ima netko tko vas voli i razumije, a to je Isus Krist rođen Betlehemu. Želim svima koji živite u ovim prostorima, da preostali dani vašega života, prije vašeg izlaska prođu u duševnom miru, da vas ne obuzme mržnja ili ne daj Bože osveta prema bilo kome, nego da u svima nama zavlada mir Kristov, u našim obiteljima i domovini - rekao je biskup, te svima čestitao Božić i novu godinu.

Misno slavlje vokalno-instrumentalno animirao je braniteljski bend kaznionice, koji je nakon mise održao božićni koncert.

Više o tome kako je biskup udijelio zatvorenicima duhovnu snagu pročitajte OVDJE

Komentari