Bolji internet

Uskoro gradnja širokopojasne infrastrukture na području Lepoglave i okolnih općina

Objavljeno: 05.05.2024. 09:38

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 10:28

Grad Lepoglava i općine Bednja, Cestica, Donja Voća, Klenovnik i Vinica dobit će infrastrukturu širokopojasnog pristupa internetu zahvaljujući ulaganju tvrtke Optix infrastructure i sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), izvijestili su iz Grada Lepoglave.

Optix je, naime, potpisao ugovore o sufinanciranju 17 projekata po provedenom natječaju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za dodjelu bespovratnih sredstava iz NPOO-a za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na područjima gdje nema dovoljno komercijalnog interesa za ulaganja, a među spomenutim projektima je i PRŠI Lepoglava, koji obuhvaća 12.935 potencijalnih korisnika u 'bijelim područjima' u gradu Lepoglava, te općinama Bednja, Cestica, Donja Voća, Klenovnik i Vinica. Projekt će se sufinancirati sredstvima iz NPOO u iznosu od 5,9 milijuna eura.

Do sredine 2026. Optix će tako infrastrukturom brzog širokopojasnog pristupa internetu povezati više od 200.000 kućanstava na područjima gdje nije bilo komercijalnog interesa za ulaganja postojećih telekom operatera, navode iz Grada Lepoglave.

Komentari