u župnoj crkvi presvetog trojstva

Biskup Josip Mrzljak u Ludbregu krstio Miriam Filipašić, šesto dijete u obitelji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.10.2019. 08:25

Zadnja izmjena: 17.10.2019. 08:27

Izvor: Varaždinska biskupija

Apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak predslavio je svetu misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu i krstio Miriam Filipašić, šesto dijete Ivana i Jelene nakon Marte, Katje, Doris, Graciele i Ivana. Kumovi kod krštenja bili su Igor i Ines Bobetić.

U uvodnim riječima biskup Mrzljak izrazio je radost svog dolaska u ovu župu zbog krštenja male Miriam i pozvao je okupljene vjernike na prisjećanje vlastitog krštenja, na posvješćivanja toga da smo svi kršteni, da smo kršćani te naglasio kako je ovo slavlje krštenja prilika za obnovu svoje vjere u kojoj smo kršteni. Uslijedio je obred primanja, a potom služba riječi.

U svom promišljanju biskup je istaknuo kako čovjek može prigovoriti stavu zahvalnosti prema Bogu jer on sam radi svojim rukama, sije, obrađuje zemlju i čini što je potrebno.
- Ipak, čovjek može prepoznati Boga kao onoga koji daje da sjeme raste i donosi plod, koji čovjeku daje pamet, mudrost života, sposobnost i talente da radi i stvara. Prepoznajući te Božje darove, u čovjeku se rađa zahvalnost za sve te darove, a ponajprije za sam život. Bog je izvor života. Poznato nam je da novi život dolazi u obitelji, u ljubavi između muškarca i žene, ali isto tako u stvaranju čovjeka sudjeluje i Bog, stoga možemo govori o svetosti života i o Bogu koji daruje život – govorio je biskup.

Zaključujući homiliju, obratio se roditeljima novokrštenice i napomenuo da se zadaća roditelja sastoji u tome da djecu uče prepoznavati Boga u životu po njegovim djelima te da mu na tome znaju zahvaliti. Uslijedio je obred krštenja i euharistijska služba. Na kraju svete mise biskup je izrekao čestitke obitelji Filipašić te je plodove zemlje i kruh, koji se podijelio vjernicima poslije svete mise.

Komentari