Biskup Mrzljak pozvao vjernike da se uključe u “Zelenu čistku”

Objavljeno: 16.04.2012. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

I predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak svim vjernicima u Hrvatskoj i svim ljudima dobre volje uputio je poziv na uključenje u akciju “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”.

Cilj je akcije, koja će se održati u subotu 21. travnja, očistiti otpad s divljih odlagališta u svim krajevima naše Domovine. U akciju koja je pokrenuta na inicijativu Udruge Žmergo, već su se uključile mnoge jedinice lokalne ili regionalne samouprave, ustanove, udruge, mediji, ministarstva, pojedinci.

>> Zelena čistka bit će najveća eko-akcija u povijesti Ivanca

Vjeruje se kako će i odaziv vjernika - koji iskazujući odgovornost za stvoreno i zaštitu stvorenoga iskazuju svoju ljubav i odgovornost prema Stvoritelju - biti znatan.

U pismu kojim se obraća vjernicima biskup Mrzljak podsjetio je i na riječi pape Ivana Pavla II. kada je boraveći u Zagrebu u prigodi svojega drugog posjeta Hrvatskoj rekao: “Bog vam je dao u baštinu predivnu zemlju čija nacionalna himna počinje “Lijepa naša domovino”!

Prigodnom izjavom biskup Mrzljak izrazit će potporu akciji i u emisiji “Mir i dobro” u nedjelju 15. travnja, a Hrvatski će Caritas i priopćenjem za javnost potaknuti na još veće uključenje vjerničke javnosti u ovu vrijednu inicijativu.

Njome Hrvatska postaje dio svjetskoga projekta u koji se uključilo već osamdesetak zemalja.

Komentari