Borna Kovač: Vraćam se doma uđe li STK STARR u prvu ligu

Objavljeno: 30.12.2011. 07:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Mladi varaždinski stolnotenisač, Borna Kovač ovih je dana u Varaždinu, gdje trenira zajedno s još jednim varaždinskim stonoteniskim internacionalcem, Ronaldom Ređepom. Ovom prilikom razgovarali smo o njegovom trenutnom statusu te planovima za budućnost...

Ovaj 20- godišnji stolnotenisač rodom iz Varaždina preselio je s 12 godina u Zagreb, gdje je dodatno brusio svoj neizmjerani talent. Kadetski  i juniorski  prvak države bio je nastupajući za Industrogradnju, dok je s GSTK Zagreb postao ekipni seniorski prvak. S 18 godina preselio je u Austriju, gdje je tri sezone nastupao za UTTC Stockerau.

Prvu sezonu njegov klub ušao je play-off, gdje u polufinalu izgubio od Niederösterreicha, renomiranog europskog kluba da bi druge sezone završili na petom mjestu.

Treću sezonu njegov klub bio je vodeći nakon četiri odigrana kola, no Borna nije mogao dalje nastupati jer mu nije produžena viza.

- Prijavio sam boravište, ali nešto se izjalovilo u austrijskoj administraciji pa sam bio primoran vratiti se u Hrvatsku- rekao  je Borna Kovač.

Iza ovog mladog stolnotenisača brojne su medalje s europskih kadetskih prvenstava, a nastupio je na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima.

U seniorskoj konkurenciji postao je državni prvak u paru s Tomislavom Japecom, a stanjem u Hrvatskom stolnoteniskom savezu nije zadovoljan.

- Situacija u Hrvatskom stoloteniskom savezu je loša i nesređena, a dali su mi naznanja da za mene tu nema mjesta iako su iza mene rezultati- istaknuo je bivši kadetski europski prvak.

Njegov varaždinski sparing partner Ronald Ređep koji igra u talijanskoj Serie A već je prije spominjao svoj i povratak Borne Kovača, stvori li se u Varaždinu respektabilni prvoligaši klub.

-Čeka se da dečki uđu u prvu ligu. Mi smo razgovarali i zaključili da Varaždin ima dugu stolnotensku tradiciju, a to se malo u posljednje vrijeme zapustilo. Ako se vratimo bila bi to odlična, domaća stolnoteniska priča, a prema kvaliteti mene i Ronalda ušli bi sigurno u Play off najvišeg ranga hrvatskog stolnog tenisa.  Kasnije bi probali kroz vrlo jaku Srednjoeuropsku ligu biti interesantni varaždinskim sponzorima, od čega bi imali obostrane koristi- ustvrdio je Kovač.

Mladi Kovač trenutno je bez kluba pa će u Zagrebu prionuti predavanjima na višoj trenerskoj školi.

-Sad ću se posveti predavanjima na višoj trenerskoj školi, no trenirat ću i dalje naporno i u svibnju te lipnju probati naći novi angažman. Još je mnogo vremena ispred mene- zaključio je Borna Kovač.

Komentari