OVOG VIKENDA

Božićne pjesme, prigodna gastro ponuda - evo što donosi četvrti vikend Adventa u Varaždinu

U nastavku donosimo program Adventa u Varaždinu za dane do Božića...
Objavljeno: 22.12.2023. 08:07

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 10:22

Foto: Arhiva

Pred nama je već četvrti adventski vikend, dakle Božić je sve bliže. Advent u Varaždinu i narednih dana donosi bogat program za djecu i odrasle, glazbene nastupe te tradicionalnu gastronomsku ponudu na poznatim lokacijama.

U nastavku donosimo program Adventa u Varaždinu za dane do Božića.

  • Petak, 22. prosinca

Današnje jutro obilježit će Tradicionalni božićni koncert učenika i profesora Glazbene škole u Varaždinu koji počinje u 11 sati. Petak u Čarobnom gradu Djeda Mraza u Palači Sermage donosi radionicu Zabavnog laboratorija s početkom u 17 sati. Tema radionice je 'Kugla novogodišnjih želja', a sudjelovati mogu djeca starija od šest godina. Na Trgu Miljenka Stančića, uz tradicionalnu ugostiteljsku ponudu, od 18 sati posjetitelje će zabavljati Lucija Job i Hrvoje Funda, a na Korzu u 19 sati pak Cafe Society.

  • Subota, 23. prosinca

MiniArtUrice u programu je u Čarobnom gradu Djeda Mraza s početkom u 16 sati, a riječ je o koncertu za bebe, djecu i roditelje. Uz to, stariji od šest godina na istoj lokaciji imat će priliku izrađivati kolačiće i keksiće Bake Mraz od 17 sati. Nakon toga, produžite do varaždinske Katedrale na paljenje četvrtke adventske svijeće i nastup Dječjeg zbora 'Hosana' i Zbora mladih 'Adonai' Župe sv. Josip s početkom u 18 i 30 sati. Adventske šetače će od 10 sati na Korzu zabavljati zagrebački rock i pop sastav Pavel koji je poznat diljem Hrvatske po svojim hitovima poput 'Zbog tebe', 'Poslije nas', 'Autentično osrednji'.

  • Nedjelja, 24. prosinca  

Na Badnjak će Ledena Čarolija na Kapucinskom trgu raditi po uobičajenom rasporedu koji možete pronaći na stranicama Adventa u Varaždinu. Uz to, možete razgledati Adventsku razglednicu Varaždinske županije na prozorima i u atriju Županijske palače te posjetiti prigodnu adventsku prodjau na Franjevačkom trgu i Trgu slobode.

Komentari