Heroji Maruševca

Braniteljske udruge s područja Varaždinske županije održale memorijal

Objavljeno: 01.07.2023. 11:28

Zadnja izmjena: 01.07.2023. 12:13

Braniteljske udruge s područja Varaždinske županije održale su u petak memorijal "Heroji Maruševca", na kojima su po prvi put bile i delegacije udruga iz Međimurske, Koprivničko-križevačke te Zagrebačke županije.

Taj memorijal, 7. po redu, organizirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnica Varaždinske županije Ogranak Maruševec i to u prostoru Nogometnog kluba “Rudar 47”.

Od braniteljskih udruga na memorijal su došle gotovo sve udruge sa područja Varaždinske županije, pa tako i UDVDR Klub Petrijanec, o čemu su izvijestili iz Općine Petrijanec. Po prvi put na memorijalu su sudjelovale i delegacije udruga i iz Međimurske županije (Hvidra Čakovec jug), delegacija iz Koprivničko-Križovačke županije UDVDR Ogranka Koprivnica i velika delegacija iz Zagrebačke županije UHB Pušća.

Memorijal je započeo himnom, potom je uslijedila minuta tišine za sve poginule i preminule hrvatske branitelje sa područja općine Maruševec, a završio je podjelom pehara i medalja te poznatim Maruševečkim gulašom, koji se kuhao u tri kotla.

Komentari