VARAŽDIN - HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Branko Karačić: "Mi smo njima našim pogreškama ponudili prilike, a oni su ih svojom kvalitetom iskoristili."

Objavljeno: 04.11.2018. 18:27

Zadnja izmjena: 04.11.2018. 18:45

Nakon utakmice 11. kola 2. HNL između NK Varaždin i NK Hrvatslki dragovoljac, koju su dobili gosti s rezultatom 0:2, trener Davor Mladina je zadovoljan.

- Mislim da smo mi dugo čekali ovakav rezultat. Naša igra u kontinuitetu je bila puno bolja, tijekom utakmica koje sam ja vodio. Međutim, nismo se uspjeli naplatiti rezultatom, a to se evo sada dogodilo protiv vrlo ozbiljne ekipe Varaždina. Čestitao bi svojim igračima na velikom trudu. Mislim da je Varaždin već mislima bio u Šibeniku, a vidio sam to i po sastavu. Smatram da je utakmica protiv Šibenika Varaždinu puno važnija. Moguće je da su i igrači mislili na Šibenik, izravnog konkurenta. Na kraju čestitam na korektnosti domaćim igračima, rekao je Mladina.

Trener Varaždinaca bio je Brabko Karačić priznao je da je ovo bio neugodan i bolan poraz.

- Hrvatski dragovoljac je naš tradicionalno neugodan protivnik. Malo smo rezervirano ušli u utakmicu, prvih dvadesetak minuta Hrvatski dragovoljac je bolje stajao na terenu. Međutim, kako je utakmica odmicala igrači su se počeli buditi i u drugom dijelu prvog poluvremena imali smo dvije stopostotne šanse. Na našu nesreću nismo ih realizirali. Bile su tu još i dvije polušanse. Bilo je tu puno neodlučnih reakcija u tim situacijama. U drugom dijelu vjerovali smo da ćemo, ulaskom Golubara i Vuka doći do onoga što smo željeli. Sve je išlo kvalitetno do prvog zgoditka Hrvatskog dragovoljca. Na našu nesreću slabo smo reagirali, bez obzira na izvanredan osjećaj i šut Josipa Ćorića. Izgubljena lopta u srcu terena, na 25 do 30 metara, nakon toga neshvatljivo povlačenje naših središnjih igrača. U zoni opasnosti bio mu je otvoren prostor, umjesto da naši stoperi izađu u blok. Tako je mogao pokazati tehničku kvalitetu koju posjeduje. Nažalost, ubrzo je došao i taj drugi zgoditak, nakon kardinalne pogreške danas indisponiranog Perkovića. Nakon toga morali smo reagirati i imali smo još neke šanse ali nismo se razbudili i dali zgoditak. Na kraju zaslužena pobjeda Hrvatskog dragovoljca.

Problem mladih igrača

Razlog neefikasne igre danas možda leži i u iscrpljućujoj utakmici s Rijekom, koju je Varaždin odigrao u srijedu.

- Nije bilo svježine i zbog utakmice s Rijekom u srijedu ali mi ne možemo puno reagirati jer nemamo taj kadar. Svaki trener ima problema što se tiče tih mladih igrača. Vjerovali smo da ova ekipa, nakon srijede može podnijeti taj pritisak. Vjerovali smo da ćemo doći do rezultata uz dužno poštovanje Hrvatskom dragovoljcu. Pre nervozno smo ušli u drugom dijelu i puno prostora otvorili. Kvaliteta koju posjeduje Hrvatski dragovoljac iz kontre, uz Ćorića i Havojića došla je do izražaja. Ali, zahvaljujući našim kardinalnim greškama.

Previše pimplanja

Varaždinski izravni konkurent za drugo mjesto, ekipa Šibenika danas je pobijedila Kustošiju 1:0 u gostima, a u sljedećem kolu sastaju se Šibenik i Varaždin. Tako je trener Karačić već najavio i tu utakmicu.

- U Šibenik idemo da potpuno ravnopravno uđemo u utakmicu a u kojem će smjeru otići utakmica, nadam se ne u ovakvom kao danas. Napravili smo kardinalne pogreške a sreća se nama nije niti jedanput osmjehnula kod naših stopostotnih šansi. Previše pimplanja, previše neodlučnosti, htjeli smo se ušetati u gol. Kao da igramo mali nogomet. A, to u ozbiljnom nogometu ne dolazi u obzir. Mi moramo kvalitetnije reagirati kada dođemo u zonu opasnosti, na dvadesetak metara. Mi smo njima našim pogreškama ponudili prilike, a oni su ih svojom kvalitetom iskoristili.

 

Komentari