Britanski Rough Guides uvrstio Špancirfest među top hrvatske festivale

Objavljeno: 30.05.2014. 13:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Poznati britanski turistički vodič Rough Guides, koji izlazi već 30 godina, uvrstio je Špancirfest među top festivale u Hrvatskoj.

Na listi se nalaze još i InMusic, Hideout, Outlook, Garden, Lost Theory, a autor Jonathan Bousfield ističe posebno Špancirfest, kao primjer jedinstvenog festivala i "urbane zabave za sve uzraste".

U vodiču se posebno navodi da je prekrasan osjećaj doći u Varaždin tijekom Špancirfesta, koji je počeo kao mali festival ulične umjetnosti, a prerastao u najveći ljetni događaj u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, s performerima, dječjim teatrom, nastupima koji traju cijeli dan te glazbenim koncertima na nekoliko pozornica tijekom večeri.

Kako navodi Rough Guides, Špancirfest treba posjetiti jer pruža jedinstven spoj obiteljski usmjerenog festivala i velike doze party energije. Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Uvrštavanje Špancirfesta i Varaždina u top europske i svjetske popise više nije slučajnost. Prije nekoliko mjeseci čak je i slavni New York Times uvrstio Varaždin među svjetska mjesta koja se moraju posjetiti u 2014. godini.

>> Varaždin osvanuo na listi top destinacija New York Timesa

Iz godine u godinu, to donosi i povećan broj gostiju iz inozemstva u Varaždin, a posebice na Špancirfest.

Vrijednost Špancirfesta je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica, uvrstivši Festival dobrih emocija na popis TOP 10 najznačajnijih turističkih događaja u Hrvatskoj. Špancirfest (16. po redu) će se ove godine održati od 22. do 31. kolovoza.

Komentari