Čačić: "Čehok nije pridonio rješavanju kriminalnih mrlja"

Piše: evz/hrt.hr

Objavljeno: 17.05.2011. 14:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Dokaz kako treba funkcionirati u vrijeme krize je Varaždinska županija kojom upravlja HNS i koja je najkonkurentija u zemlji, poručio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Hrvatska svakim danom tone sve dublje, poručio je danas predsjednik HNS-a Radimir Čačić, ocijenivši podatke iz vlade notornim neistinama, koje prenose i neki mediji, o padu nezaposlenosti i nelikvidnosti, prenosi profitiraj.hr.

- Nisam siguran da će se ostvariti najave premijerke Kosor da do kraja godine možemo očekivati 150 tisuća novih radnih mjesta - izjavio je Čačić na konferenciji za novinare.

Čačić je iznio podatke prema kojima je u industriji, trgovini i građevinarstvu 33.000 zaposlenih manje, dok je u javnoj upravi, obrazovanju i zdravstvu zaposleno novih 3700 ljudi.

Jedna od tema konferencije bila je i jučer objavljena lista konkurentnosti županija, prema kojoj je Varaždinska županija najkonkurentnija u Hrvatskoj.

- Dokaz kako treba funkcionirati u vrijeme krize je Varaždinska županija kojom upravlja HNS i koja je najkonkurentija u zemlji, unatoč nekim kriminalnim mrljama gradskih tvrtki u Varaždinu, čijem rješavanju gradonačelnik Čehok nažalost nije pridonio - rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, okrznuvši varaždinskog gradonačelnika.

Čačić je, na novinarski upit, odgovorio kako iz Mađarske nije dobio nikakve informacije vezano uz nesreću koju je tamo uzrokovao i u kojoj su poginule dvije osobe.

Upitan kako tumači tvrdnje odvjetnika obitelji poginulih da je (Čačić) neistinito prikazao kako se nesreća dogodila, odgovorio je kako ne zna što odvjetnik govori, te da je njegova uloga zastupati obitelj.

- Ne samo da sam govorio istinu nego je istraga tu istinu i potvrdila. Sve što sam rekao je potvrđeno, a odvjetnik ima pravo govoriti što god želi. Ja i inače imam običaj govoriti istinu - rekao je Čačić.


Čehok: Čačić je posljednja osoba koja treba nekog prozivati

- Mislim da su svi da su rezultati istraživanja oko konkurentnosti županije u našem slučaju zapravo vezani uz konkurentnost grada, jer Varaždin sa susjednim Trnovcem i Knegincem zapravo čini 90 posto gospodarstva županije. A što se tiče kriminalnih aktivnosti, mislim da je Čačić uistinu posljednja osoba koja treba nekog prozivati - odgovorio je prozvani Čehok na Čačićeve navode.


Komentari