Čak 2600 Ivančana zatražilo pomoć oko kredita, režija i školovanja djece

Objavljeno: 23.03.2012. 09:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Povodom Svjetskog dana i Tjedna socijalnih radnika, na ivanečkoj špici okupili su se socijalni radnici i udruge koje predstavljaju najugroženije skupine iz ivanečkog kraja.

Uz socijalne radnike Centra za socijalnu skrb, Crvenoga križa i Odgojnog doma Ivanec, skupu su se odazvali i predstavnici Udruge tjelesnih invalida ILO, Ivanečkog sunca i Udruge udomitelja Nada, kao i Dječjeg vrtića Ivančice.

- Broj korisnika stalnih pomoći ivanečkog Centra za socijalnu skrb već je više godina isti i kreće se između 350 i 400. No, zato je umnogostručen broj građana koji od Centra traže pomoć pritisnuti egzistencijalnim problemima nakon što dobiju otkaz ili im se ugasi radno mjesto. Samo prošle godine primili smo čak 2600 građana, a njihova najčešća pitanja bila su može li im se odobriti pomoć za otplatu kredita koje više ne mogu plaćati, za plaćanje režija ili školovanje djece - ističe ravnateljica ivančekog Centra za socijalnu skrb Ana Pahić.

Dogradonačelnica Ivanca Jasenka Friščić naglasila je da je u gradskom proračunu namijenjeno gotovo 700.000 kuna za programe socijalne skrbi, a od toga će se 200.000 kuna izdvojiti za podmirenje troškova stanovanja građanima koji žive u najtežim imovinskim prilikama.

Komentari