Čakovec: Predstavljanje urbanih i humanitarnih volontera na Volonterskom kutku

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.04.2013. 12:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Novi volonterski kutak u organizaciji Volonterskog ureda Međimurja održat će se u srijedu, 10. travnja u 19 sati u dvorani udruge Autonomni centar – ACT na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu.

Kao predstavnici humanih volontera, svoje volonterske priče ispričat će učenici 2. Osnovne škole Čakovec i Vesna Petanjek iz Udruge za unapređenje čovjekovog okoliša "Franjo Koščec" iz Varaždina.

Učenici 2. osnovne škole Čakovec volontiraju u Azilu za napuštene životinje, čime ne pomažu samo životinjama, nego i sudjeluju u edukaciji vršnjaka, roditelja i šire zajednice o pravima životinja, njihovoj zaštiti i primjerenoj brizi za životinje.

Udruga "Franjo Koščec" održava edukacije za volontere, vodi bazu ponude i potražnje volonterskog rada za područje grada Varaždina te vodi volontersku knjižnicu. Vesna Petanjek predstavit će volontiranje učenika Medicinske škole Varaždin u staračkim domovima i s djecom s posebnim potrebama.

Kao predstavnica urbanih volontera, na kutku će se predstaviti i Maja Lesar, koja je 3 mjeseca volontirala u Mariboru u organizaciji Maribor- Europska prijestolnica kulture 2012.

Komentari