Caritasov dom u Ivancu svečano proslavio 12 rođendan

Objavljeno: 26.06.2013. 07:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak i prigodnim programom koji su za uzvanike priredili korisnici, obilježeno je 12 godina postojanja i rada Caritasova doma za starije i nemoćne osobe “Sveti Ivan Krstitelj” Ivanec.

- Niste manje vrijedni niti manje važni od ostalih zato jer ste u visokim godinama. To je vrijeme koje treba prihvatiti s ljubavlju. Papa Benedikt pokazuje kako se i u tim godinama može biti koristan za Crkvu. Neka vam on bude nadahnuće za strpljivo nošenje svagdanjeg križa – poručio je mons. Josip Mrzljak korisnicima Caritasova doma u Ivancu predvodeći koncelebriranu misu u domskoj kapeli prigodom obilježavanja 12 godina rada ustanove koju je u Ivancu 2001. godine osnovao Caritas Varaždinske biskupije.

Korisnici uključeni u brojne grupe kojima ih se unutar Doma animira i potiče na aktivnost uključili su se u program obilježavanja rođendana njihovog “drugog” doma. Pjevački zbor pjesmom je pratio misno slavlje dok je literarna grupa brojne uzvanike zabavila predstavom “Kod doktora”.

Više o Caritasovom domu pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 24. lipnja.

Komentari