Čehok: Ptiček je odlično vodio "Parkove"

Objavljeno: 17.01.2011. 13:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Andrej Svoger / CROPIX

Ne želim komentirati sudsku istragu protiv bivšeg direktora "Parkova" Miljenka Ptičeka. Neka institucije odrade svoj posao. Mogu reći samo da je Ptiček uspješno vodio "Parkove" u proteklih 8 godina i da je pod njegovim vodstvom tvrtka rasla u svim segmentima koji su važni za ekonomsku analizu. Prihodi tvrtke su povećani dva i pol, a da pritom nije rastao udio grada u prihodima i da "Parkovi" imaju najnižu cijenu održavanja zelenih površina u Hrvatskoj.

Istaknuo je to varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji je sazvao konferenciju za novinare kako bi se očitovao o stanju u "Parkovima" i na tvrdnje oporbenih vođa, HNS-ovog Gorana Habuša i SDP-ovog Vjerana Radelića.

Čehok tvrdi da nije mogao znati da su se u "Parkovima" događale zlouporabe jer mu na to nisu ukazali ni Nadzorni odbor tvrtke ni državna revizija koja je "češljala" poslovanje tvrtke.

- Nekoliko revizora "češljalo" je financije "Parkova" i u svojim izvješćima nisu spomenuli nikakve nepravilnosti. Neću ulaziti u to je li Ptiček počinio ono za što ga se tereti. To će na sudu morati dokazati državno odvjetništvo. Znam samo da su svi ugovori Grada s "Parkovima" bili predmet revizije i da nije pronađeno ništa sporno što znači da Grad Varaždin u tim zlouporabama, ako ih je bilo, nije oštećen – istaknuo je Čehok istaknuvši pritom da je Ptiček osumnjičen za zlouporabe teške manje od 1 posto prihoda "Parkova".

Čehok je komentirao i zahtjev oporbe da se sazove izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o "Parkovima" i ostalim gradskim komunalnim tvrtkama.

- Po Zakonu o trgovačkim društvima Gradsko vijeće nije institucija koja bi mogla raspravljati o poslovanju neke tvrtke. To se može dogovoriti, ali to je odgovornost vijećnika, a ne gradonačelnika. Nemam ništa protiv rasprave o komunalnim tvrtkama i načinu izbora članova Nadzornog odbora i upravnih vijeća. Licemjerno je međutim da vijećnici koji su me na koljenima molili da ih smjestim u neki Nadzorni odbor ili Upravno vijeće, sada govore da vijećnici nisu dovoljno stručni da budu članovi Nadzornih odbora i Upravnih vijeća – istaknuo je Čehok.

Osvrnuo se i na izjavu šefa varaždinskog SDP-a Vjerana Radelića da Grad Varaždin treba novog trenera.

- Gospodina Radelića ne poznajem ali čuo sam da su njega razni treneri često mijenjali vezano uz način na koji je obavljao svoj posao – istaknuo je Čehok.

Pročitajte i komentar Čehokovih tvrdnji nezavisnog gradskog vijećnika Roberta Podolnjaka.

Podolnjak: Gradonačelnik obmanjuje javnost


FOTO: Andrej Švoger / CROPIX

Komentari