Cirkus se nastavlja: Na traženje gradonačelnika odgođena Skupština

Objavljeno: 16.04.2012. 13:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Skupština NK Varaždina na kojoj se trebalo raspravljati o ostavci predsjednika Borisa Solomuna i sudbini kluba je – odgođena. Predsjednik u ostavci izvjestio je skupštinare da na traženje gradonačelnika Gorana Habuša odgađa sjednicu. Jedan od skupštinara Nevenko Herjavec istaknuo je međutim da Solomun na to nema pravo budući da nije ovlaštena osoba kluba jer njegovo imenovanje nije upisano u registar udruga pri Uredu državne uprave.

Solomun je skupštinare izvjestio da je u proteklih tjedan dana održao nekoliko sastanaka sa predstavnicima Grada Varaždina, Varaždinske županije, Županijskog nogometnog savzea i Zajednice sportskih udruga grada Varaždina na kojima se tražilo rješenje za NK Varaždin.

- Razgovori su bili vrlo iscrpni ali još nismo pronašli rješenje. Gradonačelnik Habuš je zatim zatražio da odgodim sjednicu Skupštine kako bi se razgovori mogli nastaviti u isom sastavu, kako bi mogli pronaći neko rješenje - istaknuo je Solomun.

Skupštinar Nevenko Herjavec istaknuo je međutim da Solomun nema pravo odgoditi, pa čak ni sazvati sjednicu Skupštine budući da nije ovlašteni predsjednik jer njegovo imenovanje nije upisano u registar udruga pri Uredu državne uprave.

- To sam provjerio kod gospođe Đule u Uredu državne uprave u Varaždinu. U registru udruga stoji da su ovlaštene osobe kluba predsjednik Zlatko Horvat i direktor Zlatko Ivanković – naglasio je Herjavec.

Solomun je odgovorio da je zapisnik sa sjednice Skupštine na kojoj je izabran za predsjednika predan Gradu Varaždinu i da ne zna zašto nije prijavljen i Uredu državne uprave.

- Ne mogu vjerovati da moja tajnica meni kaže sada da su bili prisiljeni na to te da zahtjev na kraju nije odnesen. Ne znam samo znam da administrativni proces nije napravljen - istaknuo je Solomun te rekao da još ima ambicije ostati predsjednik uz određene uvjete.

Komentari