Članovi ugledne ugostiteljske obitelji vođe dilerskog lanca

Objavljeno: 01.08.2011. 20:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Sumještani su bili šokirani kad su doznali da je policija uhitila člana poznate ugostiteljske obitelji iz Trnovca Bartolovečkog zbog sumnje da je bio osnivač i vođa lanca dilera marihuanom na području Varaždinske i Međimurske županije.

Miro M. (28) prosječan je mladić iz ugledne trnovečke ugostiteljske obitelji, a nikad se nije isticao ekstravagantnim ponašanjem i rastrošnošću. Bio je uljudan, nikad nije stvarao probleme, „miran kao bubica“, kako ga je opisao jedan njegov sumještanin.

Organizator lanca dilera marihuane

Ta se slika o njemu međutim urušila u petak kad je policija, u sklopu akcije „LUP“, upala u obiteljsku kuću njegovog oca i uhitila Miroslava zbog sumnje da je bio organizator lanca dilera marihuanom na području Varaždinske i Međimurske županije.

Njegov otac, inače vlasnik poznatog kafića u Trnovcu Bartolovečkom, potvrdio nam je da mu je sin u petak uhićen.

- Ne znam zašto je uhićen jer mi policija nije rekla ništa. U petak rano ujutro policajci su upali u kuću, odveli mog sina i oduzeli mu dva mobitela, laptop i oko 7 tisuća kuna koje je imao u svojoj sobi. Uhićen je i moj brat - rekao nam je još uvijek šokirani otac uhićenog mladića.

>> Razbijen lanac dilera marihuane sa sjedištem u Trnovcu

Iako policija Miroslava opisuje kao prvog u lancu preprodavača marihuane, sumještani vjeruju da je pravi vođa lanca bio njegov stric Vlado M. (55) koji je također uhićen.

- Po selu se već godinama priča da Vlado nešto "mulja". Vodio je i sumnjivi posao sa automobilima i družio se sa "čudnim" ljudima. Zato je vjerovatno svog nećaka stavio u prvi plan jer je ocijenio da će on biti manje sumnjiv. Ali ne sumnjam da je upravo Vlado pravi organizator cijele akcije - rekao nam je jedan mještanin Trnovca.

Zaključao se u kuću, policija provaljivala

Posebno je dramatična navodno bila pretraga kuće Vlade M. u Trnovcu Bartolovečkom. Prema neslužbenim informacijama, Vlado se zaključao u kuću i pokušao sakriti drogu pa je policija morala provaliti nekoliko vrata kako bi došli do njega i droge.

Na osam adresa ukupno je pronađeno 1870 grama marihuane, tri biljke indijske konoplje u rastu, 5 digitalnih vaga, 15 mobilnih uređaja, malokalibarska puška sa 168 komada pripadajućeg streljiva, pištolj marke M-70 i oko 7 tisuća kuna u novcu.

Komentari