nije hdz

Čovjek u plavom koji je hodao Varaždinom - otkrio se sam!

Objavljeno: 11.04.2017. 19:22

Zadnja izmjena: 11.04.2017. 19:30

Ovih dana u dva navrata smo pisali o čovjeku u plavom kostimu koji šeće varaždinskim Korzom.

Mnogi su nagađali o kome je zapravo riječ, a s obzirom da je predizborno vrijeme i da smo prilično isplitizirani kao društvo, neki su odmah pomislili da je možda riječ o političkoj promidžbi. Danas je na adresu naše redakcije stigao odgovor da se iza svega krije nesumnjivo zanimljiva akcija volonterske organizacije mladih naziva AIESEC.

Prema njihovim riječima, radi se o najvećoj globalnoj volonterskoj organizaciji mladih, koja želi, kako ističu u današnjem priopćenju - kroz volonterske i stručne razmjene aktivirati i razviti potencijale mladih te da se kroz to iskustvo mladi osvjeste i razviju toleranciju prema drugim kulturama, vjerama, rasama, nacionalnostima te seksualnoj orijentaciji.

 

Ipak nije otkriveno sve

Predstavio se i sâm čovjek u plavom. Ime mu je Antonio Novosel, no nažalost nije poslao fotografiju bez kostima.

- Htjeli smo privući pažnju kako bi upozorili na zabrinjavajući trend u Hrvatskoj i svijetu kad je u pitanju manjak tolerancije - smatraju u ovoj inicijativi.

A čovjek u plavom kostimu pojavio se i u pet drugih gradova - Zagrebu, Osijeku, Puli, Splitu i Rijeki. 

- U samo prvom tjednu oko 40.000 ljudi čulo za ovu akciju diljem cijele Hrvatske - zaključuju svoje priopćenje, nažalost ne navodeći ima li u plavoj boji kostima te samoj ideji o kostimiranju kakve dodatne simbolike osim privlačenja pažnje javnosti.

Komentari