varaždinska županija

Foto - Najbolji školski pjevački zborovi natječu se na 67. Glazbenim svečanostima u Varaždinu

Objavljeno: 08.05.2024. 14:00

Zadnja izmjena: 08.05.2024. 14:00

Najbolji pjevački zborovi osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske okupili su se u Varaždinu na 67. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, koje su svečano otvorene danas u HNK u Varaždinu.

Na pozornici Velike koncertne dvorane će danas i sutra nastupiti 40 zborova, najbolji od najboljih u svojim županijama, a proglašenje rezultata i dodjela plaketa bit će sutra u kasnim poslijepodnevnim satima. Državno natjecanje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje, dok je pokrovitelj Varaždinska županija, a domaćin Glazbena škola u Varaždinu. Dobrodošlicu u Varaždin i Varaždinsku županiju je sudionicima poželjela zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Imamo priliku ugostiti oko 1.500 sudionika, a posebno nas veseli da Varaždinsku županiju na ovom državnom natjecanju predstavlja devet zborova. Svi sudionici su već pobjednici jer su osigurali nastup na državnom natjecanju i od srca im želim puno uspjeha – istaknula je.

Iz Varaždinske županije nastup na državnom natjecanju u A kategoriji izborili su pjevački zborovi VI. OŠ Varaždin, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ „Ivana Kukuljevića Sakcinskog“ Ivanec, OŠ Šemovec, OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet i „Uršuline zvjezdice“ Katoličke OŠ Sv. Uršule Varaždin, a u B kategoriji zborovi OŠ Petrijanec, OŠ Novi Marof i „Uršuline zvjezdice“ Katoličke OŠ Sv. Uršule Varaždin.

Komentari