Crveni križ Ludbreg provodit će program "Kap prijateljstva"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.11.2013. 17:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Ludbreg te Osnovnom školom Ludbreg provoditi će program prevencije poremećaja u ponašanju kod djece osnovnoškolske dobi pod nazivom "Kap prijateljstva".

Radi se o programu koji se veže na program "Malih kreativnih socijalizacijskih skupina" Osnovne škole Ludbreg.

Program će provoditi asistentica u radu s mladima Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg socijalna pedagoginja Karmen Karloci, stručna suradnica pedagoginja Osnovne škole Ludbreg Ana Šamarija te socijalna radnica iz Centra za socijalnu skrb Ludbreg Sanja Tkalčić Fajt.

Programom će biti obuhvaćena djeca koja su u određenom riziku za razvoj poremećaja u ponašanju, djeca iz rizičnih obitelji te roditelji djece.

Grupni rad s djecom provoditi će se jednom tjednu u trajanju od dva školska sata, dok će se predavanja i radionice s roditeljima provoditi jednom mjesečno. Prema potrebi, za djecu i roditelje organizirati će se individualni rad i savjetovanje. Isto tako, stručni suradnik u školi raditi će i s učiteljima na senzibilizaciji za djecu u riziku i djecu s poremećajima u ponašanju te upoznavanju s metodama rada sa učenicima u riziku i učenicima s poremećajima u ponašanju.

Program će imati korisničku evaluaciju radionice i programa te samoevaluaciju koju će raditi voditelji programa kako bi se vidjelo učinke programa na djecu i njihove obitelji te će se ti rezultati koristiti u poboljšanju postojećeg programa, ali i u planiranju novih programa.

Komentari