akcija za dan grada

DANI LJUBAZNOSTI U PROMETU Vozači, budite savjesni i zaradite nagradu

Objavljeno: 27.11.2017. 19:24

Zadnja izmjena: 27.11.2017. 19:24

Učenici Strojarske i prometne škole će u srijedu, 6. prosinca povodom Dana grada Varaždina šestu godinu zaredom u suradnji s policijskim službenicima provoditi akciju „Dani ljubaznosti u prometu“ koja će trajati od 10 do 12 sati te će obuhvatiti osam najfrekventnijih pješačkih prijelaza u blizini centra grada.

Cilj akcije je uspostaviti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a raskrižja na kojima će učenici bilježiti savjesne, ali i nesavjesne vozače su: Stanka Vraza - Hallerova aleja, Zrinski Frankopana - Kapucinski trg, Stanka Vraza - Graberje, Trg bana J. Jelačića - Frana Kurelca, Augusta Cesarca - Anina ul., Petra Krešmira IV. - Preradovićeva, Kapucinski trg - Tome Blažeka te Stanka Vraza - Braće Radića.

Učenici će biti prepoznatljivi po uočljivim prslucima te će na navedenim prijelazima bilježiti  podatke o savjesnim i nesavjesnim postupcima vozača, a dijeliti će i letke s apelom za ljubazno ponašanje prema pješacima. Nakon završenog bilježenja podataka i odabira određenog uzorka vozača koji su pravilno postupali u prilazu pješačkom prijelazu, odabrat će se najsavjesniji vozači grada Varaždina za koje će biti osigurane nagrade.

Akcija će se provesti pod pokroviteljstvom Grada Varaždina uz suradnju Policijske uprave, gradske Turističke zajednice i HAK-a.

Komentari