još jedan spomen našim dečkima

OPET 'RAKETA' Torcida ovjekovječila muralom u Splitu i varaždinsku Zasebnu postrojbu MUP-a

Objavljeno: 05.03.2017. 15:24

Zadnja izmjena: 05.03.2017. 15:29

Nakon što smo prekjučer objavili vijest da je Torcida u Splitu naslikala mural u počast Rodinim specijalcima, naša nam je čitateljica javila da su svoj mural u Vukovarskoj ulici dobili pripadnici još jedne varaždinske postrojbe.

>> Torcida u Splitu napravila mural u čast 'Rodama'

Naime, poznati umjetnik grafita poznat u javnosti kao Raketa nacrtao je i mural u čast Zasebne postrojbe MUP-a PU Varaždinske. Razlog za ovakvu počast je taj što su i ti hrabri dečki sudjelovali u završnim borbama obrane Vukovara. 

'Ubojica tenkova'

I dok je crtanje murala Rodama nadgledao Ivo Loborec, ovaj put je iza cijele akcije stajao pripadnik Zasebne postrojbe Damir Laljek, koji je zbog svojih ratnih podviga dobio nadimak 'ubojica tenkova'. On je sa svojim pomoćnicima u borbi za Vukovar uspio uništiti osam modernih tenkova JNA. Vrijedi spomenuti strašan podatak da je od ekipe koja je brojala 34 branitelja poginulo njih 15. Svi ostali - uključujući i Laljeka - bili su lakše ili teže ranjeni.

Već na našu prekjučerašnju vijest neki su čitatelji reagirali pitanjem - a kad ćemo takve murale imati kod nas? Splićani su zid Vukovarske posvetili gradu po kojemu ulica i nosi ime. Našli su i mjesta i volje da se tu sačuva jedan suvremeni umjetnički spomen na naše dečke iz dvije postrojbe osnovane u Varaždinu. Možda ih se jednom sjeti i grad iz kojega su otišli u obranu Vukovara.

Komentari