Dosadašnji direktor Holcima Siniša Košćak od danas na čelu Ceste

Objavljeno: 01.03.2012. 10:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Siniša Košćak, dosadašnji direktor Holcim minerali agregati, s prvim danom ožujka preuzeo je mjesto predsjednika Uprave varaždinske građevinske tvrtke Cesta.

Svojim radom u kompaniji Holcim, koja posluje u više od 70 zemalja svijeta i ima više od 90 tisuća zaposlenih, Košćak je, ističe, jako puno naučio te će se na mjestu čelnika Ceste orijentirati na tržište, razvijajući nove proizvode, temeljene na postojećim prirodnim resursima i novim tehnologijama te reciklažu građevinskih materijala.

- Situacija u Cesti zbog krize jednaka je kao i u cijeloj građevinskoj industriji, no iza Ceste stoji Colas, globalna korporacija koja posluje u desetak zemalja svijeta. Cesta je još uvijek vodeći izvođač radova na cestovnoj infrastrukturi, a kombinacijom znanja i iskustva djelatnika Ceste i snage Colasa, uvjeren sam, možemo izaći iz krize - rekao je Košćak na predstavljanju.

Dodao je i da očekuje da će Cesta, u suradnji s ostalim tvrtkama članicama grupacije Colas, izaći i na regionalno tržište. U Cesti je inače zaposleno oko 400 ljudi.

Inače, uz novog predsjednika Uprave Ceste vezana je i jedna kontroverza. Istarska je policija u rujnu prošle godine protiv Košćaka i tvrtke Holcim podnijela kaznenu prijavu zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Istraživanjem je utvrđeno naime da je Holcim više od dvije godine u Plovaniji eksploatirao više od 800 kubnih metara kamena bez koncesije za eksploataciju.

Zanimljivo je to i iz aspekta da je jedan direktor Ceste već završio u pritvoru zbog kaznenog djela koje je počinio u nekoj drugoj tvrtki. Krajem 2010. godine uhićen je naime bivši direktor ceste Zlatko Korpar i to za navodno kazneno djelo koje je počinio kao predsjednik Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb u sklopu istrage Fimi Media.

Komentari