Dožupan Kišić: Ivica Račan zaslužuje ulicu u Varaždinu i ostalim gradovima u županiji

Objavljeno: 03.05.2014. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Prije nekoliko dana navršena je sedma obljetnica smrti bivšeg predsjednika Vlade RH i prvog i dugogodišnjeg predsjednika SDP-a Ivice Račana. Tim povodom u razgovoru o Račanu i njegovim postignućima čuli smo zanimljivo razmišljanje varaždinskog dožupana i potpredsjednika županijskog SDP-a Alena Kišića...

Smatram da bi se trebala pokrenuti inicijativa da grad Varaždin kao sjedište Varaždinske županije dobije ulicu ili trg u spomen tom čovjeku, rekao je Kišić.

- S obzirom da je prošlo punih sedam godina od smrti Ivice Račana smatram da bi se trebala pokrenuti inicijativa da grad Varaždin kao sjedište Varaždinske županije dobije ulicu ili trg u spomen tom čovjeku. Naravno, ova inicijativa se svakako može sprovesti i u ostalim gradovima i općinama naše županije, ali predlažem da to ne bude na način da se mijenja ime bilo koje od postojećih ulica ili trgova nego da neka od novih nosi ime Ivice Račana – naglasio je Kišić.

Uvjeren sam, nastavlja Kišić, kako je Račan svojim političkim putem, svojom mirnoćom i djelovanjem to zaslužio jer osim kvalitetne tranzicije vlasti početkom devedesetih, poštenog i predanog rada u politici, danas je s desetljećem odmaka njegove Vlade vidljivo da je to bila jedna Vlada koju je u složenim uvjetima vrlo mudro i znalački vodio, približio Hrvatsku Europskoj uniji i stvorio temelje za izlazak iz krize u kojoj je država bila na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće.

- Iako ga osobno nažalost nisam poznavao jer nisam još bio u politici, Ivica Račan svakako je velikan hrvatske politike nakon osamostaljenja i vjerujem da će se s tom tezom složiti velika, velika većina i mislim da Varaždin zaslužuje imati njegovu ulicu ili trg – zaključio je Kišić.

Izvor: Tjednik eVaraždin od petka, 2. svibnja

Komentari