Dražen Besek krenuo u novu kinesku avanturu

Objavljeno: 11.08.2011. 11:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Varaždinski nogometni trener Dražen Besek krenu je u novu kinesku avanturu. Nakon što je bio pomoćnik Ćiri Blaževiću u kineskom klubu Shanghai Shenhua i u kineskoj olimpijskoj reprezentaciji koja se nije uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u Londonu, Besek je preuzeo ulogu glavnog trenera u klubu Shanghai Shenhua.

Čelnici kluba Shanghai Shenhua, koji se natječe u kineskoj Super ligi, prošle su sezone zapamtili Dražena Beseka kao neumornog radnika velikog nogometnog znanja. S obzirom da ugledni kineski klub, koji stalno „puca“ na najviša mjesta u ligi, ove sezone ne briljira, odlučili su pozvati Beseka da pokuša spasiti sezonu.

Shanghai Shenhua je naime nakon 18 odigranih kola (sezona se igra od ožujka do prosinca) tek na 9. mjestu prvenstvene tablice i za ambiciozni klub iz jednog od najvećih kineskih gradova to nije ni izbliza dovoljno.  U zadnjih pet kola igrači Shanghaia su osvojili samo jedan bod uz četiri poraza.

Besek je potpisao ugovor do kraja sezone (još 14 kola) i ima zadatak uvesti ekipu u Azijsku ligu prvaka. Prvi Guangzhou bježi njegovom klubu čak 20 bodova, no četvrti Shandong Luneng (bivši klub varaždinskog trenera Branka Ivankovića) je „na dohvat ruke“ i ima samo 6 bodova viška.

S Besekom će u kineskom klubu raditi i njegov pomoćnik, stručnjak za fizičku pripremu nogometaša, također Varaždinac. Nikola Jaroš.

Komentari