Upisi u srednje škole: Predstavljamo Drugu gimnaziju Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.04.2013. 14:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Na adresi u Hallerovoj aleji 6a nalazi se Druga gimnazija Varaždin. U školu je trenutno upisano 648 učenika u 22 razredna odjela, dok u školskoj godini 2013./2014. planiraju upisati novih 168 učenika koji će biti raspoređeni u 6 razrednih odjela.

U četiri razredna odjela opće gimnazije tako namjeravaju upisati 112 učenika, dok u prirodoslovno-matematičku i opću gimnaziju za sportaše namjeravaju upisati po 28 učenika. Učenike koji se upišu u Drugu gimnaziju Varaždin tako očekuje sustav e-Dnevnika te odlično opremljene učionice.

- Od školske godine 2012./2013. u našu je školu uveden sustav e-Dnevnika čime je podignuta kvaliteta praćenja i evaluacije učenika i nastave, dok je svaka učionica opremljena prijenosnim računalima i projektorima.

Usto, specijalizirane učionice povijesti, geografije, kemije, biologije, fizike, informatike i glazbene umjetnosti dodatno su opremljene specifičnim nastavnim sredstvima, pomagalima i opremom koja omogućuje kvalitetno izvođenje nastave - otkrila je ravnateljica Zdravka Grđan.

Inače, u Drugoj gimnaziji Varaždin redovna se nastava održava u prijepodnevnoj smjeni u petodnevnom radnom tjednu. Osim kvalitetne nastave, učenicima se također nudi i mogućnost pohađanja izvannastavnih aktivnosti gdje mogu birati između 22 grupe - novinarske grupe, književne grupe, glazbene radionice, grupe naprednih kemičara, fizičara, matematičara ili pak grupa koje se bave humanitarnim radom.

Također, učenici se mogu uključiti i u program pripreme i stjecanja Njemačke jezične diplome, dok uz engleski i njemački jezik kao izborni predmet mogu učiti i treći strani jezik, talijanski, španjolski, francuski ili ruski. No, posebnost Druge gimnazije Varaždin je to što učenici imaju i mogućnost učenja predmeta slovenski jezik i kultura.

- Naši učenici sa stopostotnim uspjehom polažu državnu maturu i upisuju se na željene fakultete i visoke škole u Hrvatskoj i inozemstvu - zaključila je ravnateljica.

SMJEROVI:

- opća gimnazija (4 razredna odjela)
- prirodoslovno-matematička gimnazija (1 razredni odjel)
- opća gimnazija za sportaše (1 razredni odjel)

Komentari