USKOK potvrdio: Uhićen Benković, osumnjičena još jedna osoba

Objavljeno: 01.12.2011. 14:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nova korupcijska afera potresa Varaždin. Istražitelji USKOK-a uz asistenciju policijskih službenika PU međimurske u srijedu prijepodne posjetili su urede Državnog inspektorata Područne jedinice Varaždin i uhitili pročelnika varaždinskog ureda Vladimira Benkovića (48) te voditeljicu Odsjeka za ugostiteljstvo i turizam (47).

>> Nova uhićenja u Varaždinu: USKOK i u Državnom inspektoratu

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv Vladimira Benkovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave te prijevare u službi.

Uz Benkovića osumnjičena je i voditeljica Odsjeka za ugostiteljstvo i turizam (47) koja je osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti.

Sumnjiči ih se da su, u cilju da pribave neimovinsku korist vlasnicima ugostiteljskih objekata, u više navrata tijekom ove godine nisu dopustili pokretanje prekršajnih postupaka te su tražili od inspektora da unište zapisnike.

Benkovića se sumnjiči i da je u proteklih godinu i pol, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi, u izjavi o adresi stanovanja neistinito upisao da na posao putuje iz Novog Marofa, na temelju čega mu je izvršena isplata u iznosu od 18 i pol tisuća kuna, na koju nije imao pravo.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv Vladimira Benkovića.

Uhićeni Benković je inače porijeklom iz jednog manjeg mjesta kraj Novog Marofa, ali posljednjih nekoliko godina živi u stanu u Varaždinu sa nevjenčanom suprugom.

Benković, inače diplomirani ekonomist, već duže vrijeme radi u Državnom inspektoratu, a prije toga navodno je bio zaposlen u novomarofskoj poslovnici nekadašnje Varaždinske banke.

Komentari