Elkom kup Ivanec: Poznati parovi četvrtfinala

Objavljeno: 09.01.2012. 13:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Na Elkom kupu u Ivancu gledatelji su imali što za vidjeti. U nedjelje je odigrano preostalih četiri susreta osmine finala, te dvije utakmice četvrtfinala kod vetarana. Prolaz dalje izborili su branitelj naslova, ASO Ponos, MNK Žarovnica, Caffe bar Stara pošta & Caffe bar Borsalino i GT Ro-Si, dok su u veteranskoj konkurenciji polufinale izborili Krapina Šped i NK Ivančica...

U prvoj utakmici osmine finala GT Ro-Si svladao je Eurotransporte Kostanjevec čak 5-1. Iako su „ Kostanjevci" imali terensku incijativu  GT Ro-Si je kontranapadima lako dolazio do prigoda i već u 6. minuti imao 2-0. Eurotransporti Kostanjevec smanjili su rezultat preko Krasniqia, no nekoliko minuta kasnije iskusni Tomica Vincelj zabio je za 3-1, a rezultat je povećao Dlesk dvama pogocima u završnici susreta, kada su Eurotransporti Kostanjevec izvadili vratara i napadali sa šest igrača u polju.

Krapina Šped je u veteranskoj konkurenciji bez problema dobila Ivančicu RIS, koja je na susret stigla sa samo šest igrača. Ivančica se dobro držala prvi dio, no za više nije bilo snage. Ostatak je pripao igračima iz Krapine, koji su do uvjerljivo slavili.

Mladu momčad MNK Žarovnica na početku je malo tko shvaćao ozbiljno, no iz kola u kolo igra sve bolje i plasman u četvrtfinale sve je, samo ne iznenađenje. I to pobjedom protiv velikog favorita, Auto škole Crnković & Aquamarin, koja je golom Belcara povela već u 2. minuti, da bi u završnici prvog poluvremena Emil Jug izjednačio iz slobodnog udarca s više od deset metara. Otvorena igra nastavljena je i u drugom poluvremenu, a gol je stalno 'visio u zraku'. Postigla ga je MNK Žarovnica, i to opet jednim 'dalekometnim' udarcem Emila Juga.

Iako su susret trebali mirno privesti kraju, oni su nastavili napadati, a iskusni protivnik, sastavljen od sadašnjih i bivših igrača NK Ivančice, zabio im je preko Peharde izjednačujući gol 28 sekundi do kraja. Pobjednika su odlučivali šesterci, a tu je opet ključan bio Emil Jug, koji je u raspucavanju zadržao smirenost, za razliku od Saše Hojskog, koji je poslao loptu visoko preko gola i omogućio zasluženo slavlje MNK Žarovnici.

Šokantna je bila i utakmica KIMN - Caffe bar Stara pošta i Caffe bar Borsalino, u kojoj su pobjednika također odlučivali šesterci. KIMN je bio bolji u prvom poluvremenu, i uz vodstvo preko Bochla, promašio niz prigoda. U nastavku su igrači iz Zlatara bili bolji i u jeku velikog pritiska preko Vučkovića izjednačili rezultat pri samom finišu susreta. U izvođenju šesteraca odlučila je koncentracija, oba igrača Caffe bara Stara pošta i Caffe bara Borsalino bila su precizna, dok je Murić prebacio vrata, a Husnjaku udarac obranio suparnički vratar pa je pobjeda otišla na stranu igrača iz Zlatara.

Odličnu utakmicu odigrali su NK Ivančice i I.P.A. Zagreb. Ivančani su preko Saše Levanića, u 5. minuti imali 2-0 da bi se Zagrepčani uspjeli vratiti i do poluvremena povesti. U  nastavku su igrači Ivančice odigrali puno bolje, te lijepim golovima Nedeljka Lončara osigurali polufinale.

ASO Ponos je već u 2. minuti preko Majcenića poveo sa 1-0 da bi u finišu prvog dijela Crvena ruža preko Fruka stigla do zasluženog izjednačenja. Drugi dio protekao je u stalnim napadima ASO Ponosima, ali bez puno konkretnosti u završnici. Crvena ruža se orijentirala na obranu i kontranapade, no njihov je „obruč“ probijen u predzadnjoj minuti golom Medveda za nastavak sna o obrani naslova prvaka momčadi ASO Ponos.

Rezultati:

Nedjelja, 8. siječnja

Eurotransporti Kostanjevec – GT Ro-si (1/8 seniori) 1:5 (0:2)

Samir Krasniqi, Tomislav Vincelj 2, Dragutn Dlesk 2, Luka Kantolić

Krapina Šped – Ivančica Ris (1/4 veterani) 9:2 (2:1)

Robert Varjačić 3, Mario Kovačec 2, Damir Ferček 2, Željko Bočkaj, Anđelko Vidović; Dalibor Možanić, Damir Maretić

Auto škola Crnković & Aquamarin – MNK Žarovnica (1/8 seniori) 6:7 6m (2:2, 1:1)

Dražen Belcar, Dražen Peharda; Emil Jug 2

Kimn – Caffe bar Stara pošta & Caffe bar Borsalino (1/8 seniori) 2:3 6m, (1:1, 1:0)

Denis Bochl; Nino Vučković

NK Ivančica – I.P.A. (1/4 veterani) 5:4 (3:4)

Saša Levanić 2, Nedeljko Lončar 2, Kristijan Marđetko; Ivan Kraljević 2, Ivica Šajfar, Siniša Odorjan

ASO Ponos – Crvena ruža (1/8 seniori) 2:1 (1:1)

Matija Majcenić, Ivan Medved; Marko Fruk


Raspored

Subota, 14. siječnja

15:30 GT Ro-Si – Policijska postaja Ivanec (1/4 seniori)

16:20 Policijska postaja Ivanec – Cojones (1/4 veterani)

17:10 Caffe bar Stara pošta i Caffe bar Borsalino – Športska udruga građana Gornja Šemnica (1/4 seniori)

18:00 ASO Ponos – Elkom SL-Servis (1/4 seniori)

18:50 Lepoglava – Od klijeti do klijeti (1/4 veterani)

19:40 MNK Žarovnica – Kolobit (1/4 seniori)

Komentari