Enes Garibović zlatni, a Robert Fejzulhu brončani na Grand Prixu

Objavljeno: 23.01.2012. 11:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U Samoboru je prošlog vikenda održan 21. po redu međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia 2012, a članovi Karate kluba Varaždin bili su uspješni. Enes Garibović uzeo je zlato, dok je Robert Fejzulhu odnio broncu...

Nastupilo je nešto više od 1200 natjecatelja iz 18 zemalja: Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Bugarske, Srbije, Italije, BiH, Makedonije, Slovenije, Izraela, Njemačke, Latvije, Danske, Češke, Rusije, Austrije i Ukrajine.

Prvi dio natjecanja odvijao se u subotu, a snage su odmjerili kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori u borbama, a drugi dio natjecanja odvijao se nedjelju nastupima učenika i mlađih kadeta u borbama i svih uzrasnih kategorija u katama.

Elma Garibović nastupila je u kategoriji kadetkinje do 54 kilograma, a u prvom kolu od nje je bila bolja predstavnica Ukrajine.

Robert Fejzulahu nastupio je u kategoriji kadeti od 70 kilograma te je nakon jedne izgubljene i dvije dobivene borbe osvojio broncu.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji kadeti do 70 kilograma te je nakon pet briljantno dobivenih borbi osvojio prvo mjesto. Enes Garibović je također nastupio u kategoriji juniora do  68 kilograma, a nakon dva uspješno odrađena kola protiv predstavnika Srbije i BiH predao je meč u trećem kolu zbog ranije dobivene ozljede noge.

Eugen Kanjir nastupio je u kategoriji juniori do 68 kilograma i izgubio tijesno u prvom kolu protiv predstavnika Ukrajine.

Ela Poljak u kategoriji juniorke do 53 kilograma ispala je u prvom kolu.

Grand Prix Croatia 2012 najjači je međunarodni karate turnir u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, a i ove godine se realizirala želja i nastojanje organizatora turnira da se najboljim karatistima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima dobra provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u Azerbajđanu.

Komentari