Za godišnjicu Đelacove smrti u Varaždin dolazi Middlesbrough?

Objavljeno: 15.06.2011. 13:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Uz Slask i Željezničar, čini se da bi varaždinski prvoligaš mogao u „generalki“ priprema igrati sa slavnim engleskim klubom, FC Middlesbroughom...

Najavio nam je tu mogućnost sportski direktor NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Pregovoramo vrlo ozbiljno s Middlesbroughom, a tu je i Reading kao moguća opcija. I jedni i drugi nalaze se na pripremama blizu u Sloveniji i Austriji i postoji mogućnost dolaska. Tu je i njemački Hannover, s kojim također pregovaramo. Imali smo u kombinaciji i turski Bešiktaš, također na pripremama u Austriji, no ti kontakti su se zasad malo 'ohladili' – kazao nam je Cvek.

Middlesbrough je trenutno engleski "drugoligaš", osnovan 1871. godine, a Hrvati koji su igrali značajnu ulogu u Borou bili su Alen Bokšić i Marko Viduka. Iz Premiershipa su ispali u sezoni 2008/09, a posljednje dvije sezone završavaju u sredini tablice Championshipa, lani su bili 12 od ukupno 24 kluba. Prvi strijelci ekipe lani su bili sa 12 golova australski reprezentativac Scott McDonald, bivši član Celtica te Leroy Lita, bivši član U21 reprezentacije Engleske, igrač kongoanskih korijena.

Reading je bio puno bolje plasiran u prvenstvu, kao petoplasirani ušli su u kvalifikacije čak za Premiership, ali su izgubili od Swansea Cityja, pred osamdesetak tisuća ljudi na Wembleyu u finalu doigravanja.

Utakmica protiv varaždinskog prvoligaša bi se trebala igrati posljednji vikend uoči početka prvenstva 16. Ili 17. srpnja. Utakmicom bi se i obilježila 10-godišnjica pogibije Anđelka Herjavca, a pripremaju se i ostale aktivnosti kako bi to bilo što svečanije, no o svemu više u sljedećim danima.

U ponedjeljak ždrijeb Europske lige

Iako se kalkuliralo da NK Varaždina možda neće sudjelovati u europskim natjecanjima, zbog afere Offside, varaždinski prvoligaš ipak će se naći u „bubnju“ za Europsku ligu. Ždrijeb za prvo pretkolo će se održati u 12 sati, a samo sat kasnije ždrijebat će se i drugo pretkolo.


Komentari