radni sastanak

Foto - Delegacija Marrakecha u Varaždinu, Bosilj: To je prvi korak prema suradnji

Objavljeno: 02.11.2023. 12:34

Zadnja izmjena: 02.11.2023. 12:36

Foto: Ivana Bertović

U gradu Varaždinu boravi izaslanstvo grada Marrakecha iz Kraljevine Maroko, povodom ćega je danas potpisano pismo namjere kojim se izražava zadovoljstvo suradnje između grada Varaždina i Marrakecha.

Izaslanstvo je primio gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem i suradnicima.

- Početak suradnje datira iz razdoblja kada je naša Varaždinska tvrtka “Solvis” postavila četiri solarnih drva koja se nalaze na značajnoj lokaciji u Marrakechu. Došli su najznačajniji ljudi iz pojedinih sektora iz grada Marrakecha. Ovo pismo namjere je prvi korak, a slijedeći korak biti će postati im grad prijatelj – rekao je Bosilj.

'Prvi korak, a ne posljednji' 

Nakon potpisivanja Pisma namjere o suradnji g. Idrissi Mohamed se zahvalio na toplom dočeku te je izrazio nadu da će se suradnja proširiti i na druga područja.

– Danas smo potpisali ovaj sporazum o suradnji u prisustvu naših partnera, partnera grada Marrakecha. To su Udruženje obrtnika, Gospodarska i industrijska komora, Sveučilište Sjever i predstavnici civilnog društva. Bilo bi nam drago da je ovo tek prvi korak, a ne posljednji – El Idrissi.

Tijekom boravka u Varaždinu izaslanstvo Marrakecha imat će više radnih susreta sa najvažnijim gospodarstvenicima i privrednicima ovoga kraja. Izaslanstvo će također posjetiti tvrtku Solvis, Sveučilište Sjever i Vindiju.

Komentari