godišnja skupština

FOTO DVD Družbinec ima gotovo 90 članova i svaki 6 stanovnik prošao je vatrogasnu obuku

Objavljeno: 28.02.2018. 09:11

Zadnja izmjena: 28.02.2018. 09:14

Održana je 67. redovna godišnja skupština DVD-a Družbinec ma kojoj su prisustvovali svi DVD-ovi iz VZO-a Petrijanec na čelu sa predsjednicom Natašom Šincek te prijateljska društva DVD Svibovec Podravski, DVD Tužno te predsjednik VZO-a Mruševec Zdravko Kukec.

DVD broji skoro 90 članova te se može reći da je svaki 6 stanovnik Družbinca prošao neku vrstu edukacije. Također je razmješteno 18 vatrogasnih S aparata s prahom na svakih 200 metara po naselju, čiji periodični servis iziskuje određene financijske izdatke.

Društvo ima 3 natjecateljska odjeljenja s kojima nastupa na brojnim natjecanjima, a   muška i ženska ekipa prvak je općine Petrijanec već drugu godinu za redom dok je vatrogasni pomladak vice prvak općine.

Za uspjeh i ostanak djece u vatrogastvu ključne su 3 stvari: dobro organiziran DVD, voditelj vatrogasne mladeži, te roditelji. Roditelji bi trebali prepoznati zdravu sredinu te poticati djecu da se bave vatrogasnim aktivnostima, a cilj DVD-a Družbinec je zadržati što veći broj djece da ostane u vatrogastvu te da oni jednog dana budu operativni vatrogasci, upravljaju društvom ili na bilo koji drugi način doprinose vatrogastvu u Družbincu, općini pa i šire.

Komentari