Općina Sračinec

Foto - Evo kako je prošla Noć kazališta u Sračincu

Objavljeno: 26.11.2023. 09:45

Zadnja izmjena: 26.11.2023. 09:46

U Sračincu je obilježena Noć kazališta, na jednu večer, velika dvorana Doma kulture dobila je pravu kazališnu scenu, a gledatelji su imali prilike gledati tri predstave.

Večer je otvorio Luka Vinter, koji je izveo ulomke Balada Petrice Kerempuha Miroslava Krleže, uz pomoć statista Udruge umirovljenika Sračinec Svibovec Podravski i članova Udruge žena Preslica Sračinec. Drugu predstavu večeri izveli su glumci Udruge žena Vidovec, koja djeluje već 13 godina. Na daskama u Sračincu izveli su predstavu "Sarma i kostaji". Za kraj Noći kazališta u Sračincu, nastupili su glumci KUD-a Krapina. 'Spoj na slijepo' predstava je nastala po tekstu Marine Đurase, a u Sračincu ju je izveo KUD Krapina.

- Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Udruga žena Preslica Sračinec, ove se godine po prvi put uključuje u ovu manifestaciju, organizacijom večerašnjeg događanja - rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Komentari