pošaljite razglednicu prijateljima...

FOTO Hrvatska pošta izdala dvije poštanske markice s motivima Varaždina i Špancirfesta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.06.2018. 11:01

Zadnja izmjena: 04.06.2018. 11:01

Danas je ispred gradske vijećnice održana konferencija za medije povodom izdavanja dviju prigodnih poštanskih markica s motivima grada Varaždina i Špancirfesta.

Konferenciji za novinare prisustvala je zamjenica varaždinskog gradonačelnika, Sandra Malenica, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth i voditeljica Grupe poštanskih ureda Varaždin Centar, Anislava Kaniški.

Hrvatska pošta će u 2018. godini izdati ukupno 21 izdanje prigodnih poštanskih maraka, a serija prigodnih poštanskih markica na temu Hrvatski turizam posvećena je upravo  -  Varaždinu.  U sklopu navedene serije izdane su dvije poštanske marke, jedna s motivom Crkve Sv. Nikole a druga s motivom Špancirfesta, u povodu ovogodišnjeg jubilarnog, 20. izdanja festivala.

Na Korzu će danas od 10 do 18 sati građani moći razgledati prigodnu mini izložbu - Varaždin na poštanskim markama, dok će u prigodno uređenom poštanskom uredu - kućici moći dobiti besplatnu prigodnu razglednicu s motivima grada i Špancirfesta, te ju isto tako, besplatno, s porukama i pozdravima iz Varaždina, kao i prigodnim izdanim markama i žigom prvog dana poslati u svijet. 

- Nadamo se da će naši Varaždinci napisati kreativne poruke i poslati ih prijateljima, ne samo diljem Hrvatske nego diljem svijeta jer nam je želja da razglednice odu u svijet, a pripremili smo i nagrade za prvih 20 ljudi koji su dobili razglednice, samo se trebaju tokom Špancirefesta javiti u ured Turističke zajednice - rekla je Toth. 

 

 

Komentari