ZLATNA LIGA

FOTO: Hrvatske odbojkašice osvojile europsko srebro u Varaždinu i put u Peru

Objavljeno: 22.06.2019. 22:47

Zadnja izmjena: 22.06.2019. 23:07

Hrvatske odbojkašice osvojile su drugo mjesto i srebrne medalje u Zlatnoj ligi natjecanju pod okriljem CEV-a.

Nakon sinoćnje pobjede nad Španjolkama danas protiv Čehinja nije išlo. Poraz od 3:1 više boli zbog slabije igre hrvatske reprezentacije pa je i izbornik Daniele Santarelli pomalo razočaran. - Ne, to nije istina, kakve oscilacije imamo, nevjerojatno. Znam da smo mlada ekipa, ali opet, to nije istina, reako je Santarelli neposredno nakon finala, još uvijek ne mireći se s porazom. 

Napet i izjednačen susret završio je pobjedom Čehinja 3:1 (18:25, 25:15, 25:22, 25:22) koje su nakon 118 minuta igre osvojile zlato. Treće mjesto pripalo je Bjelorusiji koja je s 3:0 (26:24, 25:17, 25:18) pobijedila Španjolsku.

- U ovom trenutku smo razočarani, došli smo u finale i borili se. Međutim, mislim da je ovo mlada ekipa i da moramo biti zadovoljni drugim mjestom. Prošle godine smo u Europskoj ligi izgubile pola utakmica, a ove godine samo dva poraza. Nažalost, jedan od ta dva u finalu. Uz puno truda i rada tu ima potencijala i čeka nas lijepa budućnost!,  izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i osvojila prvi set ali Čehinje su u drugi set ušle odlučnije i preokrenule tijek utakmice. Osvojeno srebro najbolji je rezultat Hrvatske u Europskoj ligi u 11 godina koliko se igra ovo prestižno natjecanje. Najučinkovitija u redovima Hrvatske bila je kapetanica Samanta Fabris sa 16 poena.

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić

Za hrvatske reprezentativke nema puno odmora. Plasmanom u finale, Hrvatska je izborila nastup na FIVB World Challenger koji će se od 26. do 30. lipnja igrati u Peruu.

Komentari