građani se bore s poplavama..

FOTO Kiša stvorila probleme, najviše kod Ivanca i Marofa - kako je bilo kod vas?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.03.2018. 18:24

Zadnja izmjena: 01.04.2018. 11:55

Kiša pada, doduše s malim stankama, već dva dana,a u nekim krajevima naše županije već su se pojavili problemi. Javio nam se čitatelj iz Ivanca koji kako kaže, ''obranu od poplava'' mora proživljavati svaku malo jaču kišu.

- Grad Ivanec obećaje vec 10 godina da će sanirati potok ali od tog obećanja ništa izgleda neće biti. Branimo pumpom i vrećama kuću od poplave - požalio nam se čitatelj i rekao kako je ovakvo stanje nedopustivo.

Inače, bujice su poplavile ceste u ivanečkim naseljima Margečan i Seljanec, a vatrogasci su ispumpavali vodu iz nekoliko podruma. Voda je također došla do kuća u naselju Tužno gdje su mještani sklanjali domaće životinje.

- Obišao sam područje naselja Tužno gdje je doslo do manjeg izljevanja potoka Tužna, no kuće i gospodarski objekti nisu ugroženi. Trenutno dolazi do opadanja vodostaja. Pripremljenje su vreće s pijeskom u suradnji sa vatrogasnim društvima s područja općine. U obilasku terena je bio i zapovjednik DVD-a Tužno Davor Grđan. Tijekom noći će se pratiti situacija. Još prošle godine osigurana su sredstva za regulaciju potoka u iznosu od 350.000 kuna no započeti radovi su prekinuto zbog zime i nastavljaju se čima zatopli.- rekao je načelnik Vidovca Bruno Hranić.

Također, ništa bolja situacija nije ni u Novom Marofu gdje su poplavile ceste, a u Orehovcu se razlio potok. Kako su rekli iz centra 112, pošto se očekuje prestanak padalina, nije proglašeno izvanredno stanje.

Komentari