dan općine maruševec

FOTO: Maruševec uz svečanu sjednicu i domjenak proslavio Dan općine - evo kako je bilo

Slavi se Dan Općine Maruševec, a svečana sjednica Općinskog vijeća bila je idealna prilika da se rezimiraju svi projekti koji se su protekle godine realizrali na području općine, ali i najave novi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.04.2019. 09:06

Zadnja izmjena: 24.04.2019. 10:06

Foto: Viktor Hranić

Slavi se Dan Općine Maruševec, a svečana sjednica Općinskog vijeća bila je idealna prilika da se rezimiraju svi projekti koji se su protekle godine realizrali na području općine, ali i najave novi.

Načelnik Damir Šprem rekao je kako je iza njega i njegovog zamjenika Marija Klapše najuspješnija godina u povijesti, te kako je od početka mandata pa do danas Općina prijavila najviše projekata u povijesti, u vrijednosti koja premašuje 15 milijuna kuna. Prema načelnikovim riječima, važno je spomenuti da je općina između ostalog osigurala financiranje projekta uređenja proširenja groblja u Druškovcu i Maruševcu, a lani je u dijelovima Općine postavljena nova LED rasvjeta, dok bi se u sljedeće dvije godine cjelokupna rekonstrukcija javne rasvjete i niskonaponske mreže trebala privesti kraju. Kao bitnije projekte načelnik Šprem je spomenuo i uređenje Društvenog doma u Cerju Nebojse. Za civilne udruge izdvaja se preko 700 tisuća kuna, a u provedbi je i projekt nabave spremnika za prikupljanje komunalnog otpada.

Što se tiče nadolazećih projekata, Općini Maruševec odobreno je sufinanciranje projekata sanacije vanjskih zidova i fasade kapele Sv. Roka te sanacija i adaptacija kurije župnog dvora u Maruševcu. U tijeku su i radovi na rekonstrukciji sportske građevine nogometnog igrališta u Donjem Ladanju, a odobrenje sufinanciranja se očekuje i za projekte modernizacije javne rasvjete i nerazvrstanih cesta na području Općine vrijednosti od oko milijun kuna. Bila je to prilika i da se javnosti predstavi Kulturni centar Maruševec za koji je pripremljena dokumentacija i koja je spremna za prijavljivanje na financiranje od strane Europske unije.

Na sjednici je između ostalih prisustvovao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štomar koji je rekao kako je dizanje proračuna, odnosno nova porezna reforma svakako značajna za nova ulaganja u općini.- Sada je pravo vrijeme da se radi za mještane kada nije kriza i kad imamo stabilnu Vladu - poručio je Štromar.

Župan Radimir Čačić rekao je kako je Općina Maruševec izuzetno važna za Varaždinsku županiju te kako se puno stvari sada pokreće.- Mi sudjelujemo koliko možemo u segmentima gdje je naš doprinos važan, odnosno obrazovanje i opremanje u zdrastvenoj zaštiti, a zajedno smo ulagali i u ceste - rekao je župan Čačić, dodao kako je ipak najveći projekt aglomeracija. 

 

Komentari