16 dvorišta

Foto - Najavljen Festival varaždinskih dvorišta, evo što sve očekuje posjetitelje

Posjetitelji će moći vidjeti raznovrstan program, od glazbe, koncerata, predstava, mode, umjetnosti, tradicijske kulture, hortikulture, gastronomije, radionica do edukativnih programa...
Objavljeno: 07.06.2023. 13:20

Zadnja izmjena: 07.06.2023. 13:32

U sklopu festivalske sezone u Varaždinu, održat će se Festival varaždinskih dvorišta 17. i 18. lipnja te će svoja vrata otvoriti 16 dvorišta u povijesnoj jezgri Grada.

Posjetitelji će moći vidjeti raznovrstan program, od glazbe, koncerata, predstava, mode, umjetnosti, tradicijske kulture, hortikulture, gastronomije, radionica do edukativnih programa. Uz dvorišta kulturnih institucija, koja su svakodnevno dostupna javnosti, posjetitelji će imati prilike vidjeti i privatna dvorišta. Festival su i ove godine dodatno obogatili varaždinski ugostitelji koji su pripremili prigodne festivalske menije, a prvi se put u Festival uključuju i slastičarnice.

Subotnji programi u sklopu Festivala bit će održan od 10 do 13 te od 17 do 21 sat, a u nedjelju od 10 do 13 sati. Posjetitelji će ovom prigodom moći posjetiti atrij Starog grada, dvorište Elephant, atrij Glazbene škole u Varaždinu, Uršulinsko dvorište, Franjevačko dvorište, Plikino dvorište, dvorište palače Sermage, dvorište Muzeja anđela, Julijanovo dvorište, dvorište palače Patačić Bužan, dvorište Županijske palače, dvorište Stepinčeva 1B, dvorište P4, dvorište Cvek, dvorište Zlatni ajngel te dvorište Kovačić Macolić.

- Šaljem poziv svim našim građanima, a i turistima da dođu pogledati ova dvorišta koja nisu otvorena tijekom godine. Očekujemo goste iz Slovenije, Mađarske, iz ostalih dijelova Hrvatske da dođu i pogledaju naša varaždinska dvorišta, uživaju u ovim sadržajima koje su nam naše vrijedne djelatnice iz ureda Turističke zajednice pripremile. Ovaj osmi Festival varaždinskih dvorišta lagano postaje prepoznatljivi brend, gotovo u rangu špancirfesta - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari