evo o čemu se raspravljalo

Foto - Održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija

Objavljeno: 15.12.2023. 14:14

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 14:21

Održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin na kojem se raspravljalo, između ostalog, o slučajevima pojave hripavca, o kriminalitetu droga djece i mladih te se analizirao sustav obrazovanja u županiji. 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako je čak 62 posto proračuna za iduću godinu namijenjeno za obrazovni sustav te dodao:

-  Osim izgradnje i dogradnje potrebnog školskog prostora – 10 milijuna eura odnosi se na socijalne programe kao što su pomoćnici u nastavi, produženi boravak, stipendije, prijevoz učenika i studenata, te prehrana učenika. Ujedno, za iduću godinu planiramo 24 milijuna eura, gotovo dvostruko više sredstava u odnosu na ovu godinu, za realizaciju projekata koje se financiraju iz europskih fondova. Ta ulaganja će, uz naše centre izvrsnosti dati novi iskorak u našem obrazovanju - zaključio je župan Stričak.

Kao što je istaknula voditeljica Epidemiološke djelatnosti ZZJZ Varaždinske županije Katica Čusek Adamić u županiji je hripavac dokazan kod 150 osoba. Nadalje, stručnjaci iz policije apelirali su na zajedničku borbu protiv kriminaliteta droga kod djece i mladih. Analizirajući sustav obrazovanja resorni pročelnik Miroslav Huđek izvijestio je ravnatelje kako se po mreži škola Varaždinska županija nalazi na 15 mjestu u Republici Hrvatskoj u odnosu na ostale hrvatske županije i Grad Zagreb, a osma je po broju učenika.

Komentari