općina sveti đurđ

Foto - Općina Sveti Đurđ slavi svoje dane, evo što je bilo rečeno na svečanoj sjednici

Objavljeno: 21.04.2023. 17:19

Zadnja izmjena: 21.04.2023. 17:46

Foto: Boris Matijašec

Općina Sveti Đurđ ovih dana obilježava svoje dane, povodom čega je danas održana i svečana sjednica, a prilikom čega se načelnik Josip Jany osvrnuo na proteklu godinu.

U svom je govoru tako istaknuo "ispunjenje obećanja župana" Anđelka Stričaka koje se odnosi na izgradnju rotora u Hrženici čija je izgradnja realizirana uz pomoć Županijske uprave za ceste, zatim malonogometno igralište u Luki Ludbreškoj, ishođenje uporabne dozvole za vatrogasni dom u Svetom Đurđu, sanaciju kanala u Strugi te zamjenu javne rasvjete novim LED svjetiljkama. Najavio je pritom i planirane projekte za ovu godinu:

- Moram spomenuti proširenje dječjeg vrtića s pratećim igralištem i botaničkim vrtom, planiramo i proširenje biciklističke staze uz županijsku cestu, tu očekujemo i pomoć ŽUC-a s kojim imamo dugi niz godina jako dobru suradnju. Također, projekt staračkog doma s dnevnim boravkom trebao bi ovaj mjesec dobiti građevinsku dozvolu, kao i spojnu cestu za isti. Raspisujemo i javnu nabavu za novo vatrogasno navalno vozilo, a spreman je i projekt šetnice uz rijeku Plitvicu - rekao je Jany, između ostalog.

Prisutne je također pozdravio i župan Stričak koji se osvrnuo na izgradnju spomenutog rotora.

- Prije godinu dana ovdje na svečanoj sjednici razgovarali smo oko izgradnje tog rotora, nakon čega je on i izgrađen, zatim smo na području Općine imali jednu veliku zahtjevnu vatrogasnu vježbu sigurnosti u kojem su sudjelovale sastavnice domovinske sigurnosti i hitnih službi sigurnosti iz naše, ali i susjednih županija. Obilježili smo i 150 godina rada DVD-a Hrženica i nažalost, prije kojih godinu dana, svjedočili smo elementarnoj nepogodi koja je mnoge oštetila, no to je isplaćeno - rekao je Stričak.

Komentari